spot_img
32.8 C
București
vineri, august 19, 2022
AcasăArmataNici o firmă nu vrea să restaureze Statuia Ostașului Român din Sfântu...

Nici o firmă nu vrea să restaureze Statuia Ostașului Român din Sfântu Gheorghe

-

Autoritățile locale din Sfântu Gheorghe au alocat suma de 220.000 de lei pentru reabilitarea monumentului Ostașului Român din cartierul Gării, însă lucrările nu s-au putut realiza pentru că nicio firmă nu s-a prezentat la licitații, afirmă primarul Antal Arpad.

- Reclama -

„Eu cred că până acum de două ori s-a licitat lucrarea și nu s-a prezentat nicio firmă. Deci, aici noi chiar am dat dovadă de bună credință, am aprobat documentațiile, am alocat suma în buget, am făcut licitație, dar nu s-a prezentat nimeni. Eu nu pot să oblig pe nimeni să vină la licitație’, a declarat joi primarul Antal Arpad.

Impunătoarea statuie a Ostașului Român, realizată din bronz de sculptorul Balogh Péter, a fost dezvelită pe 18 septembrie 1974.

Reprezentanții comunității românești din Consiliul local municipal au semnalat în repetate rânduri că monumentul s-a deteriorat considerabil și au solicitat intervenția Primăriei pentru reabilitarea acestuia, arătând că o parte dintre manifestările oficiale ce marchează momente importante din istoria poporului român au loc, în fiecare an, în fața acestei statui.

Președintele Asociației Județene a Cadrelor Militare în Retragere și Rezervă Covasna, col. Ioachim Grigorescu, a declarat pentru AGERPRES că statuia Ostașului Român a fost ridicată în memoria luptelor de eliberare a orașului, Sfântu Gheorghe fiind primul oraș din Ardealul de Nord eliberat de sub ocupație fascisto-hortystă, în 8 septembrie 1944.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...