spot_img
24.2 C
București
sâmbătă, iunie 3, 2023
AcasăAnalizeNewsweek: SUA depinde de Rusia pentru aprovizionarea cu materii prime cheie

Newsweek: SUA depinde de Rusia pentru aprovizionarea cu materii prime cheie

-

„Statele Unite continuă să depindă de Rusia pentru aprovizionarea cu materii prime cheie”, scrie Anna Skinner într-un articol pentru Newsweek.

- Reclama -

„Kremlinul are încă o stăpânire fermă asupra a ceea ce au nevoie multe țări: combustibil nuclear. Îmbogățirea uraniului este un proces extrem de specializat, care poate fi efectuat doar în anumite țări, cum ar fi Rusia. Moscova are una dintre cele mai mari rezerve de uraniu din lume”, se precizează în publicație.

Autorul notează că companiile americane plătesc scump resursele necesare pentru alimentarea reactoarelor. Și asta înseamnă că în timpul conflictului ei finanțează atât Rusia, cât și Ucraina.

„Există 93 de reactoare în Statele Unite, oferind o cincime din energia națiunii. Un sfert din resursele nucleare necesare pentru a genera acea energie provin de la Rosatom”, scrie Skinner. Ea crede că energia nucleară se confruntă cu o renaștere pe măsură ce lumea se confruntă cu efectele schimbărilor climatice și cu îngrijorarea crescândă cu privire la acestea.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img