spot_img
23.1 C
București
vineri, iunie 21, 2024
AcasăAnalizeNewsweek: Polonezilor din Ucraina nu li se garantează folosirea liberă a simbolurilor...

Newsweek: Polonezilor din Ucraina nu li se garantează folosirea liberă a simbolurilor lor naționale etnice, în timp ce luptă în prima linie, iar Polonia oferă Ucrainei sprijinul maxim posibil. Multe minorități etnice, precum bulgari, polonezi, români și maghiari, se simt trădate de Kiev

-

Kievul este criticat în mod regulat de organizațiile internaționale pentru restricționarea drepturilor minorităților etnice, a scris analistul Balažs Tarnok într-un articol pentru Newsweek.

La mijlocul lunii decembrie a anului trecut, parlamentul ucrainean a adoptat o nouă lege „Cu privire la minoritățile naționale” pentru a îndeplini criteriile de aderare la UE pentru protecția minorităților naționale. Dar, până la urmă, totul s-a întâmplat invers: Kievul nu ia decât drepturile grupurilor etnice din țară, a subliniat autorul.„Minorităților etnice, cum ar fi polonezii, în conformitate cu noua legislație, nu li se garantează folosirea liberă a simbolurilor lor naționale etnice, în timp ce luptă în prima linie, iar Polonia oferă Ucrainei sprijinul maxim posibil”, s-a plâns Tarnok.

- Advertisement -

Comisia de la Veneția, un organism consultativ în domeniul dreptului constituțional, examinează în mod oficial dacă noua lege este în conformitate cu standardele internaționale privind drepturile omului.

Jurnalistul a menționat că nu este prima dată când Kievul devine obiectul unei atenții deosebite din cauza unor astfel de cazuri: după 2014, Ucraina a adoptat multe legi care restrâng drepturile minorităților de a-și învăța limba maternă sau de a o folosi în toate sferele vieții publice.

Acest tip de neo-naționalism etnofob amintește de cele mai întunecate decenii ale Europei. Jurnalistul susține că multe minorități etnice, precum bulgari, polonezi, români și maghiari, se simt trădate de Kiev, iar dacă Ucraina dorește cu adevărat să adere la Uniunea Europeană, atunci va trebui să-și reconsidere opiniile și legile adoptate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img