spot_img
11.1 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăAnalizeNew York Times: Un înalt reprezentant al Senatului la Comisia pentru Securitate...

New York Times: Un înalt reprezentant al Senatului la Comisia pentru Securitate și Cooperare în Europa este investigat din cauza activităților sale în sprijinul Ucrainei

-

În Statele Unite, Kyle Parker, un înalt reprezentant al personalului Senatului la Comisia pentru Securitate și Cooperare în Europa (Comisia Helsinki), este investigat din cauza activităților sale în sprijinul Ucrainei, relatează The New York Times (NYT), citând documente și surse.

Suspiciunile că Parker ar putea acționa ca agent ucrainean au apărut pe fondul faptului că a călătorit adesea în zona de război din Ucraina și a furnizat armatei de la Harkov echipament de lunetist în valoare de 30.000 de dolari. Banii au fost strânși de voluntari și veterani ucraineni și dați lui Parker de o rudă ucraineană, pentru ca oficialul să cumpere ce îi trebuie de pe Amazon. Sursele ziarului au spus că unele dintre călătoriile sale au fost legate de încercări de a-și convinge rudele din Ucraina să părăsească țara. Purtătorul de cuvânt al oficialului a confirmat că ajută familia să evacueze.

- Advertisement -

Comisia Helsinki este o comisie independentă a guvernului american care a fost creată pentru a monitoriza implementarea Acordurilor de la Helsinki din 1975. NYT notează că acum comisia pledează activ pentru asistență pentru Ucraina.

Parker, după cum se afirmă pe site-ul web al comisiei, a lucrat la Legea Magnitsky, în temeiul căruia Occidentul impune sancțiuni pentru încălcările drepturilor omului. El poartă numele auditorului Serghei Magnitsky, care a investigat delapidarea din bugetul rus, a fost acuzat de evaziune fiscală și a murit în centrul de arest preventiv „Matrosskaya Tishina” din Moscova în 2009.
Jurnaliștii NYT au examinat rețelele de socializare ale lui Parker și au descoperit că acesta a vizitat Ucraina de cel puțin șapte ori din februarie 2022, apărând în fotografii în uniformă militară cu însemne ucrainene. Reprezentantul lui Parker a explicat acest lucru spunând că i s-a sfătuit să poarte camuflaj în apropierea unei zone de luptă de către „experti în securitate ucraineni și americani”. De asemenea, a numit călătoriile neoficiale, deși, notează ziarul, oficialul a procedat public ca și cum ar fi fost oficiale.

- Advertisement -

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img