spot_img
17.7 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăAnalizeNew York Times: Documente clasificate despre starea armatei ucrainiene au ajuns pe...

New York Times: Documente clasificate despre starea armatei ucrainiene au ajuns pe net. Pentagonul anchetează

-

Departamentul Apărării al SUA investighează o scurgere pe rețeaua de socializare a materialelor clasificate, care descrie starea armatei ucrainene și planurile Statelor Unite și ale NATO de a consolida Forțele Armate ale Ucrainei, scrie New York Times .

- Reclama -

Vorbim despre documente de la începutul lunii martie. Potrivit publicației, materialele ar fi distribuite de canalele rusești pro-guvernamentale Telegram. În același timp, nu sunt date publicații specifice în rețelele de socializare.

„Suntem la curent cu postările de pe rețelele sociale și departamentul nostru investighează problema”, a declarat Sabrina Singh, purtătoare de cuvânt adjunctă a Departamentului de Apărare al SUA.

Ziarul susține că unul dintre documentele marcate „top secret” descrie „starea conflictului de la 1 martie”.

Un alt material, conform publicației, conține informații scurte despre 12 brigăzi ucrainene în curs de dezvoltare, dintre care nouă par să fie antrenate și furnizate de Statele Unite și alți aliați din Alianța Nord-Atlantică. Documentul secret ar spune că șase dintre aceste nouă brigăzi ar trebui să fie gata până pe 31 martie, iar restul până pe 30 aprilie. Materialul subliniază, de asemenea, necesitatea a peste 250 de tancuri și 350 de vehicule de luptă de infanterie pentru aceste formațiuni.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img