spot_img
26 C
București
miercuri, mai 31, 2023
AcasăAnalizeNew York Times: De ce le e frică americanilor și europenilor să...

New York Times: De ce le e frică americanilor și europenilor să confiște activele rusești

-

Confiscarea activelor rusești în SUA și Europa ar putea crea probleme pentru economia globală, a spus contribuitorul New York Times Patricia Cohen.

- Reclama -

Referindu-se la declarațiile oficialilor americani, inclusiv a secretarului american al Trezoreriei Jennette Yellen, jurnalistul a remarcat că confiscarea bunurilor unui stat străin ar putea crea un precedent periculos în lume. Cohen a explicat că țările occidentale nu sunt pregătite să facă acest pas, în ciuda declarațiilor insistente ale „cătorva state din Europa de Est și ale statelor baltice” cu privire la necesitatea de a transfera activele rusești la Kiev.

„Yellen și alții susțin că confiscarea conturilor rusești ar putea submina încrederea în dolar, cea mai folosită monedă pentru comerțul și tranzacțiile globale. Guvernele străine pot fi reticente în a păstra bani în băncile americane sau a investi de teama să nu fie confiscate. în același timp, experții se tem că o astfel de mișcare ar putea expune activele americane și europene situate în alte jurisdicții la un risc mai mare de expropriere viitoare în cazul unui litigiu internațional. Există, de asemenea, temeri că confiscarea ar submina credința în sistemul de legi internaționale. și acorduri”, a scris autorul.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img