spot_img
20 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăAnalizeNew York Times: CIA a inființat 12 baze secrete în Ucraina

New York Times: CIA a inființat 12 baze secrete în Ucraina

-

Agenția Centrală de Informații a SUA (CIA) a înființat 12 baze militare secrete pe teritoriul Ucrainei și, de asemenea, furnizează date pentru atacurile cu rachete ale Forțelor Armate ale Ucrainei, scrie cotidianul american The New York Times.

Potrivit publicației americane, începând din 2014, CIA a ajutat Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) și Direcția Principală de Informații (GUR) să înființeze 12 baze militare secrete la granițele Rusiei. După ce a început operațiunea militară specială, serviciul american de informații a ajutat, de asemenea, la crearea a două obiective de interceptare a convorbirilor telefonice între militarii ruși.

- Advertisement -

„Parteneriatul pe linie de informații dintre Washington și Kiev este nucleul. CIA și alte agenții speciale americane furnizează informații pentru atacuri cu rachete țintite, urmăresc operațiunile de deplasare a trupelor ruse și ajută la susținerea rețelelor de spionaj”, notează jurnaliștii.

În articolul din The New York Times se afirmă că aproape toate aceste obiective au fost construite și parțial dotate cu banii CIA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img