Netanyahu refuză să returneze cadourile

0

Potrivit unui articol publicat în ziarul Maariv, fostul premier Benjamin Netanyahu refuză să returneze cadourile primite în timpul mandatului său de prim-ministru, în ciuda unei cereri în acest sens din partea actualului prim-ministru, Naftali Bennett, transmite Anima News.

Maariv susține că Netanyahu este obligat prin lege să returneze un total de 42 de cadouri – și că asistentul lui Netanyahu susține acum că multe dintre cadouri au fost „pierdute” și nu pot fi localizate.
Shlomit Barnea, consilier juridic la cabinetul actualului premier, i-a scris atunci lui Netanyahu, cerându-i cel puțin 27 dintre cadourile care nu au fost pierdute. Printre acestea se numără un exemplar Tanah (Biblia ebraică) cu comentariul lui Rashi, un comentator timpuriu, care i-a fost dăruit lui Netanyahu de către președintele rus Vladimir Putin.
De asemenea, printre obiectele revendicate se numără și o copie a documentelor prin care se ordonă transferul ambasadei SUA la Ierusalim, semnate de fostul președinte american Donald Trump.
„La încheierea mandatului dvs. de prim-ministru trebuia să returnați toate cadourile primite în timpul mandatului dvs. … în starea în care au fost oferite, cu excepția uzurii rezonabile datorate trecerii timpului”, ar fi scris Barnea. (Anima News)