spot_img
20.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăActualitateNepoții Securității au dus informațiile secrete din Platforma de vaccinare în Germania

Nepoții Securității au dus informațiile secrete din Platforma de vaccinare în Germania

-

Doamna secretar de stat în Ministerul Sănătăţii Andreea Moldovan a solicitat datele de logare, apoi i le-a livrat consilierului onorific al ministrului, Ştefan Voinea care -atenţie- le-a transmis fratelui său din Germania (!) care a accesat de 200 de ori platforma, fapt ce a declanşat alarmă de atac cibernetic. Semn că instituţiile statului au funcţionat. Totuşi încă nu am văzut nicio arestare. Nici vreo reacţie din partea domnului ministru…, a scris pe facebook jurnalistul timișorean Vio Bota.

- Reclama -

Știți ce au în comun ministrul Sănătății Vlad Voiculescu și consilierul său Ștefan Voinea!?Tatăl lui Vlăduț a fost turnător la Securitatea comunistă, iar bunicul lui „Pantalonaș” a fost colonel în aceeași Securitate! Că tot vorbește beizadeaua familiei Voinea de „sistem”!Scrie în acest articol, din ianuarie 2021, în care mai scrie și cum a fost săltat „Pantalonaș” și cine l-a făcut scăpat de pușcărie!, a afirmat joi jurnalistul Cristian Vasilcoiu pe facebook.

CE SCRIA ZIUA NEWS DESPRE VOINEA, 22.01.2021

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a venit cu forțe proaspete la minister în noul mandat obținut, unul dintre consilierii numiți pe probleme de comunicare, fiind Ștefan-Adrian Voinea. Acesta e absolvent al Universității din Craiova, Facultatea de Comunicare și Relații Publice și al Universității din Cluj, Facultatea de Psihologie, actualmente doctorand în psihologie cognitivă aplicată. A deținut funcția de director al ziarului Gazeta de Sud, din Craiova. Conform propriilor declarații, oferite în cadrul unui interviu acordat de acesta site-ului Hotnews, Ștefan Voinea afirma că tatăl său, Adrian Voinea, a înființat ziarul Gazeta de Sud în 1995, în Craiova cu banii primiți de la Eugen Arnăutu, reprezentantul lui George Constantin Păunescu în Oltenia. Firma din spatele ziarului, înființată în septembrie 1994, Media Sud Europa SA, este controlată de Gheorghe Constantin Păunescu, un alt acționar „de marcă” fiind Polyana-Daniela-Luminița Cristescu, fosta soție a lui Nicu Ceaușescu, o apropiată a familiei Păunescu.

Familia Voinea are o adevărată încrengătură de companii care activează în domeniul media – INA News SRL, GDS News SRL, Media Sud Advertising SRL, firma cea mai mare, al cărei director a fost Ștefan Voinea, fiind Media Sud Europa SA – asociați persoane juridice Praxis Investments One SRL și Spet Spet Shipping SA, iar asociați persoane fizice Polyana-Daniela-Luminița Cristescu și Gheorghe-Constantin Păunescu. Lucrurile capătă contur mai clar dacă ne continuăm călătoria în timp. Bunicul consilierului lui Voiculescu, Adrian Voinea, de la Calafat, a fost colonel de securitate și secretarul organizației PCR, care a devenit, în timp, un pol de putere local, scrie Bugetul.ro

Persoane din anturajul lui Ștefan-Adrian Voinea povestesc despre faptul că acesta a avut o tinerețe tumultoasă, specifică, de altfel, beizadelelor. Se spune în zonă că în anii 2002-2003 acesta ar fi fost chiar reținut pe baza unor suspiciuni de utilizare de carduri false, acuzații de care ar fi scăpat sprijinindu-se pe poziția foarte influentă a tatălui său, acesta ar fi beneficiat de susținerea comisarului-șef Gheorghe Bică, fost șef al IPJ Dolj, reușind astfel să scape de acuzații și de orice urmă a acestora.

Pe agenda personală a ministrului sănătății se află printre priorități promovarea unei ordonanțe de urgență referitoare la alocări bugetare de care vor fi direcționate în campania de comunicare privind vaccinarea. Surse guvernamentale vorbesc despre circa 200 de milioane de lei, care vor fi puși la dispoziția unor agenții de relații publice, care ar urma să aloce 3% în scopuri de producție de materiale iar restul să cumpere spațiu publicitar.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat, marţi, că nu este normal să apară în presă liste cu numele şi adresele unor angajaţi din minister sau din alte structuri ale statului.

El a răspuns, la TVR1, unei întrebări privitoare la vaccinarea paralelă a angajaţilor din MAI, peste rând şi în centre care nu ar apărea pe platforma de vaccinare.

„În ceea ce priveşte campania de vaccinare a personalului din structurile MAI, am o situaţie cât se poate de clară (…) şi vreau să spun că, în acest moment, din cei care şi-au manifestat opţiunea de a se imuniza, până în acest moment s-au vaccinat 53,5%, 26-27.000 de angajaţi din structurile MAI, dintr-un total de circa 50.000 care şi-au exprimat opţiunea. Deci, peste 20% din tot ce înseamnă structurile MAI s-au imunizat până în acest moment. Dar, acele liste despre care faceţi referire, eu spun foarte clar că nu este normal (…) ca ele să fie publicate, cu adresă, legat de sistemul de apărare, sistemul de ordine publică; aici înţeleg că era vorba şi despre serviciile de informaţii. În ce condiţii… Vezi adresa, strada x, numărul y şi constaţi că acolo s-au vaccinat 7, 8, 10 cetăţeni din structurile respective. Păi, în momentul respectiv, poţi să te aştepţi ca oricine, nu ştiu, poate că nu ne sunt toţi prieteni pe pământul acesta, dar pot veni în orice moment să fotografieze, să filmeze… Nu mi se pare normal să dăm publicităţii”, a spus Lucian Bode.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img