spot_img
26.6 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasăAnalizeNemții care se întorc din România ar putea fi testați obligatoriu. Așa...

Nemții care se întorc din România ar putea fi testați obligatoriu. Așa ar putea scăpa de carantina de 14 zile

-

Germania ar putea introduce măsuri obligatorii de testare a turiştilor germani care se întorc din ţări considerate cu risc crescut de infecţie cu coronavirus, pe fondul creşterii numărului de noi cazuri de COVID-19, a anunţat sâmbătă ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn.

- Reclama -

„Verificăm dacă este legal să obligăm pe cineva să facă testul, pentru că nu dorim o limitare a libertăţilor”, a precizat Jens Spahn.

Vineri, ministrul federal al sănătăţii şi miniştrii sănătăţii din statele germane au convenit ca autorităţile să ofere gratuit şi pe bază de voluntariat teste de coronavirus turiştilor care se întorc din vacanţă. Cei care sosesc din ţări cu risc mare de infecţie, precum Statele Unite, Brazilia şi Turcia, vor fi eligibili pentru efectuarea testelor la sosirea în ţară, iar cei care sosesc din alte părţi ale lumii vor putea face testul în decurs de trei zile.

Dacă un turist german, care a sosit dintr-o ţară cu risc mare de infecţie,cum este considerată acum România, iese negativ la testul pentru coronavirus, atunci nu trebuie să efectueze 14 zile de carantină.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...