Neluțu de la Sănătate, prins cu fals

0
388

În luna martie, în Ministerul Sănătății s-a identificat un angajat suspect de Covid-19 care a interacționat cu Nelu Tătaru, pe atunci doar secretar de stat. După cum el însuși a declarat într-un interviu pentru Antena 3, reporterilor Sergiu Cora și Sabrina Preda, Tătaru „s-a autoizolat acasă, la apartament, 13 zile”, după care a venit la serviciu și a plecat la Suceava, unde era un focar pandemic.Mai multe documente consultate de Q Magazine arată însă că Nelu Tătaru s-a pontat în ștatul de plată ilegal, ca și cum ar fi lucrat, în toată această perioadă de autoizolare.

În ștatul de plată al lunii martie, Nelu Tătaru declară sub proprie semnătură că, în zilele petrecute la domiciliu, a fost la serviciu 8,5 ore, comițând astfel un fals. Nu doar că nu a fost prezent în minister, dar a și stat acasă nelegal.


Legal, existau doar două forme privind raporturile de muncă ale actualului ministru al Sănătății cu instituția de la care încasează salariul: fie concediu medical, semnat de medicul de familie, fie Ordin al ministrului Sănătății, la acea vreme Victor Costache, prin care Nelu Tătaru putea îndeplini de acasă anumite atribuții, prevăzute expres în acest ordin.

Costache a declarat pentru Q Magazine că „în data de 13 martie a fost depistat un caz de covid-19 în cadrul personalului din minister. Activitatea desfășurată de acea persoană făcea parte din atribuțiile pe care le coordona dl secretar de stat Tătaru, drept urmare a fost în autoizolare din proprie inițiativă, fiind contact direct.”

INTEGRAL DEZVĂLUIRILE Q MAGAZINE