spot_img
1.7 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeNegocieri ruso-americane la Helsinki

Negocieri ruso-americane la Helsinki

-

Subsecretarul de stat al SUA pentru afaceri politice, David Hale, a avut miercuri, la Helsinki, o întrevedere cu ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Serghei Riabkov, pentru a discuta despre relaţiile americano-ruse, a anunţat Departamentul de Stat american, pe fondul tensiunilor dintre cele două ţări asupra mai multor probleme, informează Reuters conform Agerpres.

Întrevederea dintre Hale şi Riabkov a urmat discuţiilor care au avut loc la 28 iunie între preşedintele american Donald Trump şi cel rus Vladimir Putin, în marja summitului G20 de la Osaka, Japonia.

Relaţiile SUA-Rusia sunt în continuare afectate de problema Siriei şi a Ucrainei, precum şi de acuzaţiile privind amestecul Rusiei în alegerile din SUA, amestec pe care Moscova îl neagă. Într-un recent interviu televizat, Vladimir Putin a afirmat că relaţiile dintre SUA şi Rusia „devin din ce în ce mai proaste”.

„Subsecretarul american a subliniat că SUA încearcă să restrângă divergenţele şi să accelereze cooperarea cu Rusia asupra mai multor probleme globale, (că) acţiunile negative ale Rusiei continuă să fie o barieră în faţa progresului din relaţiile bilaterale”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Morgan Ortagus, într-un comunicat.

Fără a face alte precizări, ea a adăugat că cei doi oficiali au discutat şi despre provocările din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia.

La rândul său, Riabkov a declarat pentru agenţiile de presă ruse că a discutat cu Hale despre Venezuela, însă discuţiile nu au putut converge la un numitor comun. Rusia şi China sunt aliate ferme ale preşedintelui venezuelean Nicolas Maduro, în timp ce majoritatea puterilor occidentale îl susţin pe liderul opoziţiei Juan Guaido.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img