spot_img
20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăDezvaluiriNeamțul lui Putin și România

Neamțul lui Putin și România

-

Preşedintele rus Vladimir Putin i-a înmânat luni ‘Ordinul Prieteniei’ lui Rainer Seele, directorul executiv al grupului austriac OMV, în contextul întăririi relaţiilor dintre cele două state, transmite dpa. Seele a fost consul onorific al României în Germania Federală. 

OMV este acţionarul principal al gazoductului Nord Stream 2, care va transporta gaz rusesc direct spre Germania. În România OMV deține PETROM.

- Advertisement -

Rainer Seele, un german care a împlinit 58 de ani la sfârşitul săptămânii trecute, a primit premiul respectiv pentru ‘întărirea prieteniei şi colaborării între popoare’, se arată în decretul prezidenţial.

- Advertisement -

Vladimir Putin a fost invitat de onoare, luna trecută, la nunta şefei diplomaţiei austriece, Karin Kneissl.

Rainer Seele, șeful OMV Austria, unul din apropiații președintelui rus Vladimir Putin, a fost consul onorific al României mai mulţi ani. 

Seele a fost promovat în funcţia de consilier onorific al ţării noastre încă din timpul când era intermediar pentru gazele vândute de GAZPROM României. El a fost unul din intermediarii de gaze agreaţi la Kremlin.

Nu este clar când Seele a renunţat la funcţia de consul onorific, el figurând până recent pe siteul MAE.

Rainer Seele a fost preşedinte al Camerei de comerţ Germania – Rusia (CCGR) şi consul onorific al României la Kassel (district urban al Germaniei, centru administrativ a regiunii Kassel și districtului Kassel, landul Hessa). În ciuda conexiunilor sale ruseşti, el a fost promovat şi chiar decorat de statul român.

În martie 2012, Rainer Seele a fost ales preşedinte al CCGR.

„Motivul pentru care Germania şi Rusia sunt parteneri puternici şi, mai ales, parteneri pe termen lung, este faptul că firmele din ambele ţări recunosc că un dialog continuu furnizează bazele pentru succesul reciproc”, spunea Seele la acel moment.

Rainer Seele a condus Wintershall AG, unitatea de petrol și gaze a gigantul petrochimic german BASF,care intermedia, tranzacționa și stoca gaze, inclusiv către România, în favoarea Gazprom.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img