spot_img
30.3 C
București
miercuri, iunie 12, 2024
AcasăDezvaluiriNea Gicu Jupânu’ Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu, numit secretar...

Nea Gicu Jupânu’ Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu, numit secretar general adjunct în Ministerul Economiei

-

Premierul Ludovic Orban l-a numit marți secretar general adjunct în Ministerul Economiei pe Gicu Iorga, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Gicu Iorga, fost președinte al clubului de table din Giurgiu, fusese numit de ALDE în timpul guvernării comune cu PSD în funcții de conducere din companiile de stat, scrie G4 Media.

CE SCRIE G4 MEDIA:

Astfel, într-o moțiune simplă depusă de PNL în aprilie 2019 împotriva ministrului Energiei din guvernul Dăncilă, Anton Anton, liberalii scriau:

  • ”Nea Gicu Jupânu’ Iorga, şeful clubului de table din Giurgiu şi mâna dreaptă a domnului deputat ALDE Toma Petcu, va încasa 10 000 de euro în fiecare lună pentru două ore lucrate la Electrica. Şi dacă cineva va îndrăzni să-l dea afară, compania îi va plăti sute de mii de euro despăgubiri! Este strigător la cer! Chiar nu vă e ruşine?”.

Gicu Iorga fusese numit în 2017 secretar general în Ministerul Energiei, controlat de ALDE în timpul guvernării comune cu PSD. Ulterior, el a fost promovat și în consiliul de administrație al companiei Electrica, cu capital de stat, poziție în care a fost păstrat și de guvernul PNL după ce Toma Petcu, fost ministru al Energiei, a trecut de la ALDE la PNL.

Gicu Iorga a fost și șef al Vămii Giurgiu, dar și candidat PDL la alegerile locale din Giurgiu în 2008.

Numirea sa în funcția de secretar general adjunct a fost făcută la propunerea lui Virgil Popescu, ministrul Economiei, care în în 2017, pe când era în opoziție, îl întreba într-o interpelare oficială pe ministrul Toma Petcu ”Ce îi recomandă pe domnii Gicu Iorga şi Ciprian Iacob pentru a fi membri în Bordul Electrica? Mă refer la altă competenţă în afară de cea de membru de partid?”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img