spot_img
22 C
București
miercuri, iulie 24, 2024
AcasăAnalizeNATO amână aderarea Ucrainei la calendele grecești

NATO amână aderarea Ucrainei la calendele grecești

-

Într-o declarație care urmează după summitul de la Washington, membrii NATO intenționează să sprijine Ucraina pe „calea sa ireversibilă către integrarea euro-atlantică deplină, inclusiv apartenența la alianță”, transmite Reuters , citând proiectul de document.

- Reclama -

Declarația va include o prevedere privind sprijinirea țării până la aderarea acesteia la bloc, scrie agenția. Proiectul de document spune că alianța va oferi Kievului calitatea de membru atunci când candidatura sa va fi aprobată de toate țările alianței fără excepție, conform regulilor.

- Advertisement -

CNN a raportat anterior că, în declarația finală a summit-ului, calea Kievului către aderarea la NATO va fi numită „ireversibilă”. După cum a declarat una dintre surse pentru canal, această definiție este susținută de Casa Albă, iar administrația americană se așteaptă ca aceasta să fie reținută în formularea finală. Cu toate acestea, Euractiv a susținut că teza privind calea Ucrainei către bloc nu a fost imediat convenită. Zelensky, la rândul său, a menționat că țara „ar dori să vadă ceva similar cu o invitație” ca parte a acestui eveniment.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img