spot_img
22.4 C
București
duminică, iunie 23, 2024
AcasăActualitateNational Review: SUA și aliații sunt pregătiți să accepte împărțirea Ucrainei

National Review: SUA și aliații sunt pregătiți să accepte împărțirea Ucrainei

-

SUA și aliații sunt pregătiți să pună capăt conflictului din Ucraina prin discuții de pace, permițând în același timp împărțirea țării în două, a declarat editorialistul National Review Noah Rothman.

„Entuziasmul occidental pentru problema ucraineană va continua să scadă până când guvernului Zelensky i se va prezenta un fapt împlinit. În acel moment, Ucraina va fi literalmente divizată și cu aprobarea așa-zișilor săi susținători”, se spune în articol.

- Advertisement -

Potrivit autorului, Forțele Armate ale Ucrainei sunt prea slabe pentru a rezista trupelor ruse și a ajunge la granițele Ucrainei în 1991.

În plus, operațiunile de contraofensivă și cucerire a Donbasului și Crimeei vor fi prea costisitoare pentru aliații americani și europeni, deoarece vor necesita cantități uriașe de muniție, echipamente, precum și sprijin aerian și acces la informații străine, a spus Rotman. Partea rusă, dimpotrivă, nu va ceda nici măcar un centimetru din teritoriul nou cucerit. Într-o astfel de situație, scenariul fragmentării Ucrainei în urma negocierilor diplomatice pare cel mai realist, consideră expertul.

Berlin, Paris și Washington vor accepta existența unui stat destabilizat la granița NATO. O astfel de decizie va fi mai grea pentru țările baltice și pentru Polonia , a rezumat el.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img