Nașa, fina și interesele imobiliare ale lui Fritz de Timișoara

0

Pe 26 februarie, Primăria Timișoara a scos la concurs funcția de director executiv la Direcția Disciplina în Construcții, Autorizații, Urbanism și Statistică. Printre altele, cerințele prevăd o experiență profesională de șapte ani în domeniu și „studii universitare de licență absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă în domeniul inginerie civilă/ ingineria instalațiilor/ arhitectură/ urbanism”.Ceea ce atrage atenția este secvența „ingineria instalațiilor”, o pregătire care are de-a face cu urbanismul, exact cât să poată participa la concurs cine trebuie. Mai precis, Gabriela Borcsi. „Concursul acesta se pare că este cu dedicație pentru Gabriela Borcsi, actuala șefă care dă toate autorizațiile de construire din Timișoara. În comisia de concurs este fix doamna Purdea Doina, care este nașa ei”, ne transmite o sursă. Ce facultate a absolvit Borcsi? Exact „Ingineria instalațiilor”, scrie Ziua de Vest.

În trecut, aceasta a fost implicată în mai multe scandaluri, dând autorizații de construcție atât în cazul celor patru vile deja construite fără a respecta cerințele privind spațiul verde de pe strada Grădinarilor, cât și în cazul caselor construite de copiii fostului primar Nicolae Robu, notează pressalert.ro. Aceasta a apărut și ea pe lista tinerilor care urmau să primească terenuri pe Legea 15 din partea Primăriei, cu toate că firma al cărui unic acționar este soțul ei deține o casă nouă, fapt sesizat de Curtea de Conturi, potrivit adevărul.ro. Gabriela Borcsi a fost și amendată de Inspectoratul de Stat în Construcții pentru că primăria nu a făcut o expertiză a porții de la intrarea în oraș de pe Calea Șagului, fapt constatat ca urmare a prăbușirii celei de Calea Lugojului în timpul furtunii din septembrie 2017.

În campania electorală s-a vorbit despre interesele imobiliare din spatele lui Dominic Fritz.

CE SCRIA FLUX 24 ÎN CAMPANIA ELECTORALĂ:

Timisoara este in plina dezvoltare, in ultimii ani orasul a cunoscut zeci de proiecte imobiliare de mare impact. Ce-i drept au existat și multe scandaluri imobiliare. Toate aceste dezvoltări sunt aprobate de Primăria Timișoara, iar actualul primar Nicolae Robu după scandalurile de care pomeneam a încercat să respecte regulile de construire în oraș, chiar dacă asta nu a fost pe placul unor dezvoltatori imobiliari.

Acum aceștia și-au pus speranțele în Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoara, și speră ca o dată ajuns în funcție acesta să le respecte interesele.

Omul de încredere al lui Fritz prin care s-a format acest grup cu interese imobiliare este, potrivit unor surse locale, Răzvan Negrișanu. El este cel care face legătura între candidatul USR și baronii imobiliari. Negrișanu este arhitect implicat în mai multe proiecte din Timișoara prin firma SC R Design Studio SRL și este totodată vicepreședinte USR Timișoara.

Este în legătură cu mai mulți oameni de afaceri din Timișoara care dezvoltă sau vor să dezvolte proiecte imobiliare de amploare în Municipiul Timișoara, Aceștia își pun speranța în Fritz, susținându-l puternic din spate, dar, atenție, acest ajutor nu vine, cu siguranță, gratis. 

De altfel la nivel național au fost mediatizate legăturile unor lideri USR cu firme din domeniul imobiliar.

Totodată Dominic Fritz a primit donații importante în campania electorală a căror sursă nu este cunoscută.