spot_img
0.9 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăAnalizeMuzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost restaurat pentru prima dată din 1968 și...

Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a fost restaurat pentru prima dată din 1968 și redeschis publicului. Casa a fost construită de scriitorul Ioan Alexandru Brătescu-Voinești

-

Sunt strânse aici, cu grija și respectul cuvenite, creațiile celor mai reprezentativi scriitori dâmbovițeni! Mă bucur că Muzeul Scriitorilor Dâmbovițeni a redevenit frumosul roman despre care scria ilustrul nostru dâmbovițean, prozatorul Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti.Am avut deosebita onoare de a participa la redeschiderea Muzeului Scriitorilor Dâmbovițeni, casă construită de scriitorul Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti. Pe lângă necesarele și binevenitele lucrări de restaure a clădirii, singurele din 1968 și până acum, mă bucură și faptul că aici, unde Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti a creat o parte a operei sale, se regăsesc, de astăzi, lucrările celor mai reprezentantivi autori ai „Școlii de la Târgoviște” și ai „Societății Scriitorilor Târgovișteni”, a anunțat pe Facebook președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan (PSD).

Încă o dată, mulțumesc membrilor „Societății Scriitorilor Târgovișteni” pentru cărțile și obiectele personale donate, acestea putând fi văzute în epoziția muzeului.Vă îndemn să treceți pragul acestui muzeu! Este așa cum îl descria Ioan Alexandru Brătescu-Voineşti lui Titu Maiorescu, într-una din corespondențele lor:„𝑪𝒂𝒔𝒂 𝒎𝒆𝒂 𝒆 𝒖𝒏 𝒓𝒐𝒎𝒂𝒏 𝒅𝒆 𝒕𝒐𝒂𝒕𝒂̆ 𝒇𝒓𝒖𝒎𝒖𝒔𝒆𝒕̧𝒆𝒂”.Mă bucur că din bugetul Consiliului Județean Dâmbovița am putut asigura suma necesară tuturor acestor lucrări. Este un semn al respectului pe care îl purtăm culturii dâmbovițene și reprezentanților acesteia, a mai spus Ștefan.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img