spot_img
19.6 C
București
vineri, august 12, 2022
AcasăAnalizeMUTAREA TRUPELOR AMERICANE DIN GERMANIA: "Cel puţin 1.000" de militari americani şi...

MUTAREA TRUPELOR AMERICANE DIN GERMANIA: „Cel puţin 1.000” de militari americani şi o structură a comandamentului pentru flancul estic al NATO vor fi desfăşuraţi în Polonia

-

Ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, a indicat vineri că „cel puţin 1.000” de militari americani şi o structură a comandamentului pentru flancul estic al NATO vor fi desfăşuraţi în Polonia, informează France Presse.

- Reclama -

Declaraţia ministrului polonez intervine la două zile după anunţarea de către şeful Pentagonului, Mark Esper, a retragerii a circa 12.000 de soldaţi americani din Germania.

„Cel puţin 1.000 de noi soldaţi vor fi desfăşuraţi în ţara noastră”, a declarat ministrul Mariusz Blaszczak la postul de radio public Jedynka.

„Vom avea în Polonia un comandament al corpului american. Acest comandament va gestiona forţele desfăşurate pe întregul flanc estic al NATO”, a adăugat el.

Acesta va fi „cel mai important centru de comandă al forţelor terestre în regiunea noastră”, a insistat el apoi pe Twitter.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Românii fac 15.000 de euro urcarea pe Mont Blanc

0
Depozit de 15.000 euro pentru salvare și înmormântare ca să urci pe Mont Blanc. Banii sunt pentru a acoperi costurile în cazul în care trebuie...