Musulmanul care a lovit intentionat un politist de la Brigada Rutiera

0

Abdullah Atas este acuzat de omor calificat, după ce a intrat cu maşina în poliţistul Gheorghe Ionescu, iar acesta a decedat, după trei săptămâni în care a fost în comă.

Încadrarea juridică a faptei a fost schimbată după ce poliţistul Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit vineri, la Spitalul de Urgenţă Floreasca, din cauza rănilor foarte grave pe care le-a suferit cu aproape trei săptămâni în urmă, când omul de afaceri turc l-a lovit intenţionat cu maşina, refuzând să oprească pentru un control, întrucât se urcase băut la volan.

Pentru acuzaţia de omor calificat, Abdullah Atas riscând o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Accidentul în urma căruia poliţistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs în 2 august, în jurul orei 03.30, în zona intersecţiei străzii Nicolae Caramfil cu Şoseaua Pipera, unde acesta se afla împreună cu alţi agenţi de la Brigada Rutieră a Capitalei, pentru un control în trafic. Poliţistul i-a făcut semn lui Abdullah Atas să oprească maşina pe care o conducea, omul de afaceri turc a încetinit, dar când a ajuns în dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat şi l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost târât pe capotă pe o distanţă aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe şosea la 10 metri. Anchetatorii au stabilit că şoferul avea o alcoolemie de 1,65 la mie şi mergea cu o viteză de 180 – 200 de kilometri la oră.

Gheorghe Ionescu a fost internat atunci la Spitalul Floreasca, medicii stabilind că poliţistul a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple şi edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale şi fractură sternală, contuzie pulmonară stângă şi hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică şi multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subţire, contuzie renală stângă şi hematom retroperitoneal minim.

Abdullah Atas a fost arestat preventiv în 3 august, de Tribunalul Bucureşti.

Gheorghe Ionescu avea 44 ani şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne. Poliţistul a fost decorat post-mortem cu Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, conferit de preşedintele Klaus Iohannis, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea. Agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat în gradul de subinspector de poliţie post-mortem, prin ordin al ministrului Afacerilor Interne.

Ofiţerul de poliţie a fost înmormântat duminică, cu onoruri militare, în prezenţa a aproape o mie de persoane, printre care şi sute de poliţişti, unii dintre aceştia colegi ai lui Gheorghe Ionescu. La ceremonia religioasă au fost prezenţi, alături de familie, vicepremierul Gabriel Oprea şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, şi şefii altor structuri din MAI.

Politistii economici de la sectorul 5 fac perchezitii la firmele lui Abdullah Atas. Prejudiciul ar fi de 1,5 milioane de euro. 18 persoane au fost duse la audieri in acest caz.