spot_img
24.1 C
București
luni, iulie 15, 2024
AcasăAnalizeMusk joacă intre India și China

Musk joacă intre India și China

-

Echipa lui Elon Musk (cel mai bogat om din lume conform Forbes, averea lui este de 257,7 miliarde de dolari) l-a convins să anuleze o călătorie în India, pe care o plănuise în aprilie, preferând o vizită în China, scrie Financial Times , citând surse. Acolo, el a încheiat un acord de cooperare cu compania chineză de tehnologie Baidu, deschizând calea pentru introducerea pilotului automat în China, cea mai mare piață de automobile din lume.

- Reclama -

Miliardarul a anunțat o călătorie în India pe rețeaua sa de socializare X pe 10 aprilie. El a vrut nu doar să găsească un loc pentru o nouă „gigafabrică” de vehicule electrice Tesla în valoare de 3 miliarde de dolari, ci și să se relaxeze alături de familia lui, scrie ziarul. Potrivit a două persoane, Musk plănuia să-și ia mama, trei copii și cele două bone ale lor cu el în călătorie. Cu toate acestea, zece zile mai târziu, antreprenorul a amânat vizita până la sfârșitul anului, invocând „obligațiile foarte serioase” ale Tesla.

- Advertisement -

Schimbarea de planuri a lui Musk a provocat confuzie în India, accentuată de decizia sa de a călători în China, pe care India o consideră un rival geopolitic. În India, investiția Tesla în țară a fost văzută ca o „lovitură de stat” pentru premierul Narendra Modi înaintea alegerilor generale. În iunie, Modi a devenit prim-ministru al Indiei pentru a treia oară.

Tesla încă vrea să construiască o fabrică în India, deoarece miliardarul este „obsedat” de țară pentru potențialul său ca piață și centru pentru producerea de mașini pentru export, au spus surse. „Musk vrea să fie peste tot, așa că are nevoie atât de China, cât și de India”, a spus unul dintre interlocutori. „Deși este posibil ca unele ego-uri să fi fost zdrobite când Musk a anulat călătoria, India, a treia cea mai mare piață auto din lume, încă are nevoie de Tesla pentru a demonstra că este o țară grozavă pentru a investi în vehicule electrice”, a menționat el.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img