spot_img
2.2 C
București
marți, ianuarie 18, 2022
AcasăAnalizeMulți maghiari din Ținutul Secuiesc cer cetățenia ungară

Mulți maghiari din Ținutul Secuiesc cer cetățenia ungară

-

Şi după şase ani, mulţi maghiari din Ţinutul Secuiesc solicită cetăţenia Ungariei, iar cele mai multe cereri în acest sens au fost depuse la Consulatul General al Ungariei din Miercurea Ciuc – a informat postul M1 al Televiziunii publice ungare.

Consulul general al Ungariei de la Miercurea Ciuc, Pál Zsigmond Barna, a declarat că pentru maghiarii din România, obţinerea cetăţeniei ungare este o problemă naţională. Şi până acum maghiarii din România erau legaţi sentimental, prin identitate şi prin cultură de Ungaria, iar cetăţenia ungară le acordă şi o legătură „juridică”. Consulul general a amintit că în localităţile mai mari din Ţinutul Secuiesc sun organizate periodic zile ale Consulatului Ungariei, în cadrul cărora sunt primite cereri şi predate documente referitoare la cetăţenie.

Pál Zsigmond Barna a mai precizat că acest an a fost unul foarte solicitant, nu numai din cauza numărului mare de cereri pentru obţinerea cetăţeniei ungare, ci şi datorită activităţilor legete de referendumul care a avut loc în Ungaria pe 2 octombrie. Consulul general a afirmat că anul care se încheie a fost unul plin de succese, iar locuitorii din zonă sunt mulţumiţi de activitatea Consulatului General al Ungariei de la Miercurea Ciuc.

- Advertisment -

Must Read

Provincia canadiană Quebec va introduce o taxă pentru nevaccinați

0
Provincia canadiană Quebec, puternic afectată de valul Omicron, va introduce în săptămânile următoare o nouă taxă, pe care a denumit-o "contribuţie la sănătate" şi...