spot_img
10.3 C
București
vineri, martie 1, 2024
AcasăAnalizeMRU, prima ieșire publică

MRU, prima ieșire publică

-

Este o chestiune de luni, cel mult de câțiva ani, dar o certitudine: în România va apărea un partid de extremă dreaptă. E „predicția” pe care Mihai Răzvan Ungureanu a făcut-o în cadrul unei prelegeri susținute joi, 16 martie, la Facultatea de Studii Europene a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj, scrie Pressone.

Aceasta a fost prima ieșire publică a lui MRU după demisia sa de la conducerea Serviciului de Informații Externe.

- Advertisement -

„Ne bucurăm că a pierdut Geert Wilders în Olanda? Chiar a pierdut? Se poate spune că Wilders a câștigat, fiindcă partidul său (Partidul Libertății, PVV – n.r.) are mai multe locuri în Parlamentul Olandez decât avea în 2012. Rezultatele ne arată că el a crescut constant în opțiunile electoratului”, a spus Mihai Răzvan Ungureanu.

„Pentru noi a devenit ca un dat care nu ni se mai poate lua. Constat cu foarte mare tristețe că nu am avut nicio manifestare publică de sărbătorire a 10 ani de când suntem membri în UE, nici în decembrie, anul trecut, nici în ianuarie, anul ăsta. (…) Ceea ce încă amână, la noi, apariția unui partid de extremă dreapta sunt detalii mecanice. Este o chestiune de luni, poate de ani, dar, orișicum, se va întâmpla”, a opinat MRU conform sursei citate.

- Advertisement -

Conferința susținută de fostul șef al SIE s-a numit „Bătrâna Europă și noul naționalism”. El a punctat de mai multe ori ideea că noul naționalism pare să nu semene cu nimic din ceea ce am mai văzut și trăit până acum.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img