spot_img
8.1 C
București
duminică, noiembrie 17, 2024
AcasăAnalizeMotreanu: Comisia Europeană ar trebui să demareze proceduri legale pentru a apăra...

Motreanu: Comisia Europeană ar trebui să demareze proceduri legale pentru a apăra dreptul la circulație în cazul cetățenilor români și bulgari

-

- Reclama -

Am votat în Parlamentul European o rezoluție referitoare la refuzul Austriei de a accepta aderarea României la spațiul Schengen. Pe lângă reafirmarea sprijinului pentru aderarea României, rezoluția prevede posibilitatea trimiterii Austriei în judecată la Curtea de Justiție a UE și a oferirii de compensații financiare pentru România și Bulgaria. Rezoluția a fost adoptată cu 526 de voturi pentru, 57 împotrivă și 42 de abțineri. Românii merită să fie tratați cu respect, la fel ca toți cetățenii Uniunii Europene.Solicităm Comisiei Europene să analizeze posibila încălcare a tratatelor Uniunii Europene și posibilitatea declanșării unei acțiuni la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, afirmă pe Facebook europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

- Reclama -

Cerem Consiliului UE să voteze până la sfârșitul anului 2023 în favoarea admiterii României și Bulgariei în spațiul Schengen. Ambele țări au îndeplinit deja cerințele necesare pentru admitere încă din 2011.Solicităm Comisiei Europene să estimeze pierderile financiare și daunele de mediu suferite de România și Bulgaria, începând din 2011, ca urmare a faptului că România și Bulgaria nu sunt membre ale spațiului Schengen. Comisia ar trebui să analizeze posibilele mecanisme de compensare a pierderilor financiare suferite de România și Bulgaria ca urmare a faptului că nu au fost acceptate în spațiul Schengen. Comisia Europeană ar trebui să demareze proceduri legale pentru a apăra dreptul la circulație în cazul cetățenilor români și bulgari, în concordanță cu tratatele Uniunii Europene.Parlamentul European sprijină de mai multă vreme aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen, adoptând patru rezoluții în acest sens. Chiar dacă decizia de aderare aparține Consiliului, adoptarea unei rezoluții este o formă de presiune politică a Parlamentului European, în speranța că guvernul Austriei va ține cont de principiul solidarității europene, mai spune Motreanu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img