#MOTIUNE: Victor Ponta, strâns în corzile unui dosar cu o mită de 2 milioane euro

0
127

Dezvaluiri bombă într-un megadosar de corupție, care, potrivit surselor Realitatea TV, ar putea duce la Victor Ponta.

Este vorba despre un dosar DNA, în care un fost consilier al unui ministru din cabinetul Ponta a fost pus deja sub control judiciar, a informat Realitatea TV.

Anchetatorii caută informații despre o presupusă mită de două milioane de euro, oferită în schimbul deblocării unei plăți a statului pentru reabilitarea unui tronson de cale ferată pe ruta București-Constanța.

Investigația din acest dosar a fost realizată cu sprijinul Oficiului European de Luptă Antifraudă, dar ar fi existat o anchetă și în Belgia.

Potrivit surselor Realitatea TV, denunțătorul ar fi Pier Luca Canino, directorul grupului Astaldi pentru România. Acesta s-ar fi întâlnit cu Victor Ponta în Italia, după ce belgienii au început investigația în acest caz, punându-și de acord denunțul chiar cu fostul premier.

Mario La Sala este prieten cu Ovidiu Silaghi și se prezenta drept consilier al europarlamentarului italian Giovanni La Via, membru în partidul lui Silvio Berlusconi. Din informațiile obținute de Realitatea TV, Victor Ponta îl cunoaște pe Giovani La Via și s-ar fi întâlnit cu acesta în Italia.

Fostul premier a negat însă această informație.