Mossadul l-a asasinat pe un savant iranian de rang înalt care lucra în domeniul nuclear. Iranul amenință cu o răzbunare teribilă

0
149

Iranul a acuzat Israelul că a jucat un „rol” în asasinarea vineri a unui savant iranian de rang înalt care lucra în domeniul nuclear şi a avertizat că o „răzbunare teribilă” le aşteaptă pe persoanele implicate în ceea ce Teheranul a calificat drept un „act terorist”, relatează AFP conform Agerpres.

Mohsen Fakhrizadeh era șeful programului nuclear al Iranului.

„Terorişti au asasinat astăzi un eminent om de ştiinţă iranian. Această laşitate – cu indicii serioase asupra rolului Israelului – arată belicismul disperat al autorilor săi”, a reacţionat prin Twitter Mohammad Javad Zarif, ministrul de externe iranian.

El a lansat un apel comunităţii internaţionale să „pună capăt ruşinoaselor poziţii ambivalente şi să condamne acest act terorist”.

Şeful Statului Major, generalul de divizie Mohammad Bagheri, a ameninţat cu o „răzbunare teribilă” „grupurile teroriste, responsabilii şi autorii acestei tentative laşe”.

Moartea lui Mohsen Fakhrizadeh este o „lovitură amară şi grea”, a comunicat prin Twitter Bagheri, potrivit agenţiei de presă oficiale Irna, asigurând că iranienii „nu vor avea odihnă atât timp cât nu vor vâna şi pedepsi” persoanele implicate.

Ministerul Apărării iranian identificase victima atacului ca fiind Mohsen Fakhrizadeh, şeful Departamentului de cercetare şi inovare din cadrul acestui minister.