spot_img
5.3 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
Acasămare#MossadKovesi: Avocatul israelienilor arestați la București, conexiuni cu MRU, Omar Hayssam și...

#MossadKovesi: Avocatul israelienilor arestați la București, conexiuni cu MRU, Omar Hayssam și Moscova

-

Mordechai Tzivin este avocatul celor doi israelieni arestați la București în scandalul #MossadKovesi, anunță cotidianul israelian Haaretz.

Recursul arestării celor doi israelieni va fi dezbătut în câteva zile.

Tzivin a fost avocatul lui Omar Hayssam.

La un moment dat a fost văzut și în apropierea lui Mihai Răzvan Ungureanu, actualul director al SIE.

CITIȚI ȘI:Foștii agenți Mossad aruncă BOMBA: Am făcut descoperiri impresionante de corupție în România și de aceea doi angajați au fost arestați

Mordechai Tzivin este un avocat cu influență în Israel, unde are conexiuni în Knesset, parlamentul israelian, cu mai toate partidele. 

El a lucrat pentru mai mulți israelieni arestați în străinătate, printre care locotenent-colonelul (r.) Yair Klein, fost Mossad, arestat în 2007 la Moscova și care era dorit ca agent de CIA, iar Mossad nu dorea să se implice în caz. El a fost eliberat în urma unui recurs al avocatului Mordechai Tzivin.

De altfel, Mordechai Tzivin are legături multe la Moscova. inclusiv cu apropiații lui Putin.

El este influent în cadrul delegațiilor rusă și spaniolă în Comitetul pentru Drepturile Omului al ONU.

Weiner Ron și Geclowicz David, cei doi angajați ai firmei israeliene arestați preventiv în dosarul de hărțuire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informații din conturi de e-mail, informează DIICOT.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul DCCO și DGPMB.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, Weiner Ron și Geclowicz David au fost reținuți pe data de 3 aprilie, ei fiind arestați în aceeași zi pentru 30 de zile, în urma unei decizii a Tribunalului București.

Weiner Ron este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

De asemenea, Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img