Mossad în scandalul Austria #IbizaGate: VORBEȘTE FOSTUL NR 2 ÎN SERVICIILE SECRETE GERMANE

0
123

Fostul nr 2 în BND, serviciul secret german, sugerează că Mossad-ul, celebrul serviciu secret israelian, ar fi în spatele afacerii care cutremură Austria. Rudolf Adam a scris un articol pe siteul Cicero din Germania. Rudolf Adam a fost din 2001 până în 2004 vicepreședinte al Serviciului Federal de Informații. Din 2004 până în 2008 a fost președinte al Academiei Federale pentru Politica de Securitate.

ARTICOLUL DIN CICERO:

În Austria, cel de-al doilea cel mai puternic om din guvern și intimitatea lui sunt expuse într-o capcană bine pregătită, ca niște escroci lacomi, înfometați de putere și lipsiți de scrupule. Un videoclip înregistrat în secret din vara anului 2017 arată un comportament care pare jumătate mafie, pe jumătate trădare. Heinz-Christian Strache, vice-cancelar până la sfârșitul săptămânii trecute, numește declarațiile sale din înregistrare „catastrofale și extrem de jenante” și vorbește despre „comportamentul macho indus de alcool”.

Atitudinea celor doi este respingătoare și ar trebui să aibă o continuare juridică.Mult mai interesant, cu toate acestea, este întrebarea: Cine se află în spatele acestei intrigi? Ce intenții au avut inițiatorii? Pot fi trase concluzii în urma unor noi atacuri asupra democrațiilor occidentale?

Strache și Gudenus – o legătură strânsă

În primul rând, o privire asupra protagoniștilor: Strache a apărut în 2005 după Jörg Haider ca prea centrist la conducerea FPÖ. Partenerul său în film, Johannes Gudenus, a fost strâns asociat cu Strache. Strache a menținut relații strânse cu grupurile extremiste de dreapta cum ar fi tineretul Wiking și DVU-ul german. În 2016, el a semnat un acord de cooperare între FPÖ și partidul de guvernământ rus Rusia Unită. Gudenus a fost respins în 2017 de către președintele federal, Alexander van der Bellen, ca ministru. Gudenus a ținut în schimb fracțiunea FPÖ pe linia Strache.

El a fost observat pe prietenia cu Rusia. El a susținut în campania electorală partidul Jobbik de dreapta din Ungaria. A susținut că referendumul din Crimeea din martie 2014 a fost complet legitim. Gudenus nu a fost deranjat de faptul că acest referendum a avut paralele înspăimântătoare cu referendumul pe care Hitler l-a folosit pentru a legitima „Anschluss” din Austria cu 76 de ani în urmă. Este căsătorit cu o sârboaică și sărbătorește sărbătoarea națională (nelegitimă) a Serbiei în Republica Srpska. (…)

Trădarea

Ambii protagoniști se confruntă acum cu încetarea bruscă a carierei lor politice.Strache nu numai că și-a pierdut funcția ministerială, dar și președinția partidului. Gudenus a demisionat din toate birourile partidului și a demisionat si din parlament.

Nu aveau de ales: doi politicieni, care s-au dezvăluit ca naționaliști, s-au expus ca manipulatori fără scrupule care doreau să influențeze deciziile partidului lor. Ei erau dispuși să plătească sponsorilor cu marje de profit corespunzătoare, în detrimentul contribuabililor către creditori.

Sărbătoarea din Ibiza

Dar ce s-a întâmplat în Ibiza? Ceea ce este cunoscut până în prezent rămâne straniu.Strache a dezvăluit următoarele în discursul său de demisie : luni înainte de vara anului 2017, o femeie care se prezintă drept cetățean leton și nepoată a unui oligarh rus care este aproape de Putin s-a apropiat de Gudenus. A pretins că vrea să se mute la Viena împreună cu fiica ei, să caute oportunități de investiții în Austria și că vrea să închirieze o proprietate de vânătoare deținută de Gudenus. Asta a fost la scurt timp după moartea tatălui său (14 septembrie 2016). De-a lungul timpului, s-a dezvoltat o relație de încredere. Aici se află prima incoerență. Când petrec luni vorbind cu cineva despre relații de afaceri, trebuie să își pună întrebări despre trecutul și cine e în spatele persoanei. Doamna trebuie să aibă un nume.

Doamna a invitat apoi pe Strache și pe Gudenus la o întâlnire în Ibiza.Camera de zi, terasa și bucătăria clădirii au fost pregătite anterior în mod sistematic pentru monitorizare și supraveghere video. Extrasele din aceste videoclipuri circulă pe Internet. Cel puțin două camere au fost ascunse în camera de zi. Ambii se lasă să se miște puțin. Secțiunea imaginii, focalizarea și lungimile focale sunt ajustate. Deci, trebuie să aibă un cameraman din afară și înregistrările dinăuntru urmărite și controlate.

În urmă cu o lună aceste înregistrări au fost oferite unor jurnaliști germani, înmânate în circumstanțe aventuroase, examinate temeinic și publicate săptămâna trecută. Nu există nici o îndoială cu privire la autenticitatea înregistrărilor. Chiar și cei doi actori principali recunosc că sunt reale.

De ce s-a dat videoclipul acum?

Dar de ce face cineva astfel de înregistrări, apoi le ține aproape doi ani și doar acum le publică? De ce aceste înregistrări nu au fost publicate înainte de alegerile care au avut loc la 15 octombrie 2017 (adică trei luni mai târziu) și când FPÖ și Strache au fost aduși la guvernare?

Motivul ar putea fi viitoarele alegeri pentru Parlamentul European. Acestea ar putea fi un succes fără precedent al partidelor de dreapta și al alianțelor lor la nivel european.Sondajele văd acest bloc la 30%. Strache a jucat un rol central în acest bloc cu FPÖ. El se afla în alianță cu nordul(AfD, PVV de Geert Wilders în Olanda, Democrații Suediei) și partidele populisto-naționaliste din Marea Mediterană și din Balcani (Salvini-Lega în Italia, Orban-Fidesz în Ungaria, Le Pen- Rassemblement National în Franța, Vox în Spania). Oricine dorea să se opună acestei alianțe iminente la nivelul întregii UE a forțelor de dreapt trebuia să acționeze acum. Videoclipul este o lovitură în fața arcului acestei mișcări și o lovitură în inima FPÖ. Faptul că acest videoclip a fost ținut ascuns mult timp indică faptul că cineva cu multă vizibilitate a vrut să obțină un compromis. Probabil că acest videoclip nu este singurul material incriminator de acest gen, iar publicarea sa este, de asemenea, un avertisment pentru oricine ar putea să se expună în mod similar. Bineînțeles, un astfel de videoclip ridică întrebarea dacă întâlnirea lui Donald Trump Jr, Paul Manafort și Jared Kushner cu enigmatica Natalia Veselnitzkaja din New York la 9 iunie 2016 a fost documentată ilegal.

Totul indică serviciile de informații

Producția acestui videoclip sugerează că nu este o dezvăluire a jurnaliștilor, ci că servicii de informații au lucrat. Acțiunea a fost pregătită și realizată cu mare efort financiar și organizatoric. Mai întâi, Gudenus trebuia să fie „hrănit”.Imediat a înghițit momeala. Strache pare, de asemenea, că a căzut în capcana de ignoranță totală. Dacă încearcă să se scuze de alcool și de impersonalizare, asta arată doar că a pus deoparte toată atenția, controlul și suspiciunea. Și asta cu o femeie, despre care se presupunea că a văzut-o acolo pentru prima și ultima oară.

Operațiunea Ibiza a fost planificată cu atenție din timp și pregătită cu cel mai înalt nivel de profesionalism. Este puțin probabil ca jurnaliștii să aibă experiența și banii pentru a face o astfel de operațiune. Deci este probabil ca în spatele ei să existe serviciii secrete care să fie cunoscuți în arta de a se deghiza, de a atrage surse și de a le cântări și de a avea acces la tehnologia necesară.

Dar cine le-ar fi dat? Numai serviciile secretele de stat sau un grup de foști agenți de informații care au fost angajați de un cetățean privat sunt în discuție. Ultima ipoteză este extrem de puțin probabilă. Nici un cetățean privat nu poate risca să asocieze la o astfel de operațiune cu numele său, mai ales dacă nu merge bine. Ar fi, de asemenea, un miracol dacă o astfel de operațiune privată ar fi rămas nedetectată în epoca unei supravegheri teroriste cuprinzătoare.

Care stat ar putea fi în spate?

Niciun serviciu secret european nu ar fi putut face așa ceva. Serviciile americane sunt ocupate în totalitate de Coreea, Iran și China. În plus, simpatiile politice ale președintelui Donald Trump au mai multe șanse de a colabora cu Strache și FPÖ decât cu oponenții lor. Rusia? Rusia a încercat în mod repetat să influențeze luarea deciziilor democratice în țările occidentale dar și serviciile de securitate ruseasești au înțeles de zeci de ani arta compromisului. Compromatul este, ca să spunem așa, chitanța care ține împreună elita politică rusească. Pe de altă parte se vorbește despre faptul că Strache și Gudenus sunt de ani de zile susținători ai Rusiei. Strache a cerut în mod repetat și insistent să se pună capăt sancțiunilor europene împotriva Rusiei. Ambii politicieni ar fi putut fi niște idioți din punctul de vedere ai Moscovei, dar au fost idioți extrem de folositori.

China sau serviciile din lumea arabă nu sunt interesate de politica internă austriacă

Există doar un stat care are capacitățile umane și tehnice pentru o astfel de operațiune și un motiv clar: Israelul. Aici și în comunitățile evreiești din Europa frica de un antisemitism din ce în ce mai mare este în creștere. Dacă un astfel de curent în Parlamentul UE primește un cadru instituțional există un pericol. Israelul are un interes major ținând cont și de faptul că UE nu sprijină politicile favorabile Israelului. Un triumf al partidelor politice apropiate de FPO ar putea declanșa o răsturnare și mai puternică și va aduce UE în ansamblul ei într-o linie mai critică israeliană. Acest lucru trebuie văzut în fața probabilității crescânde a unui conflict între Israel și Iran, iar Teheranul se bucură în prezent de simpatie în special din partea UE și a Rusiei. O împărțire între SUA și UE asupra Iranului ar afecta în mod inevitabil relația lor cu Israelul.

Clientul

(171217) — VIENNA, Dec. 17, 2017 (Xinhua) — Sebastian Kurz(L) of the People’s Party and Heinz-Christian Strache of the Freedom Party, who will serve as Austria’s chancellor and vice-chancellor respectively, address the media at a joint press conference in Kahlenberg in Vienna, Austria, Dec. 16, 2017. The leaders of the two parties that will form Austria’s next coalition government have presented the program for their upcoming five-year term in office to the media on Saturday. (Xinhua/Pan Xu)(yk) – Pan Xu -//CHINENOUVELLE_chinenouvelle1527465/Credit:CHINE NOUVELLE/SIPA/1712171533, Image: 358089011, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

A lovit FPÖ și două dintre cele mai distinctive capete ale lor. Ambele includ un curs care combină antisemitismul adânc cu o trivializare a atrocităților național-socialiste. Comunitatea evreiască din Austria și guvernul israelian resping orice contacte cu FPÖ. Excesele antisemite și simpatia clară față de Hitler și a politicii sale naționaliste sunt pâinea zilnică pentru FPÖ.

Mossad putea face o astfel de operațiune. Israelul are mulți cetățeni care vorbesc limba rusă ca limba maternă și au relații strânse cu comunitățile de limbă rusă din fosta Uniune Sovietică. Mulți oligarhi ruși vin din familii evreiești și au legături strânse cu Israelul.

Speranța pentru iluminare

Poate că Strache și Gudenus vor dezvălui mai multe detalii despre acest scandal bizar.Cu toate acestea atâta timp cât colegul său de partid, Herbert Kickl (n.red- între timp a fost demis) controlează Ministerul de Interne, zelul iluminării va fi limitat. Important ar fi acum o comisie parlamentară de anchetă și un caz judiciar. Factorul decisiv va fi dacă se poate stabili identitatea presupusei nepoate lituaniene a oligarhului. Fără identificarea ei sau a lor nimic nu pare clar.

După asasinarea cu Novichok a lui Serghei Skripal din Salisbury pe 4 martie 2018 s-a bâjbiit. Dar apoi s-a reușit să fie identificați doi suspecți. Poate ceva asemănător este posibil în acest caz. Cât de prezentă este supravegherea video a locurilor publice pe Ibiza? Există încă acces la numele pasagerilor în perioada în cauză și la documentele lor? Cine deține firma care a închiriat mașinile? Ce documente au fost depuse? Au fost fotocopiate? Există multe piese care merită urmărite.

În prezent, totuși, toate comentariile rămân speculații pure și, ca atare, ar trebui luate cu precauție extremă – inclusiv acest articol.