spot_img
20.1 C
București
vineri, mai 27, 2022
AcasăBasarabiaMoscova îi transmite lui Dodon cu cine să facă guvernul

Moscova îi transmite lui Dodon cu cine să facă guvernul

-

Principalul propagandist al Kremlinului, Dmitri Kiseliov, a opinat la postul public al televiziunii ruse ‘Rossia 1’ că liderul Partidului Democrat din Republica Moldova, Vlad Plahotniuc, este ‘mărul otrăvit’ care s-a rostogolit spre preşedintele Igor Dodon, recomandându-i acestuia din urmă să favorizeze o coaliţie cu forţele anti-oligarhice, adică Blocul ACUM (Partidul Acţiune şi Solidaritate /PAS/ plus Partidul ‘Platforma Demnitate şi Adevăr’ /PPDA/), relatează luni portalul Deschide.md şi publicaţia Jurnal.md.

Oligarhul Vladimir Plahotniuc este toxic pentru toate partidele care au intrat în parlament în urma alegerilor din 24 februarie. ‘Mărul otrăvit’ s-a rostogolit la Igor Dodon, pentru care o alianţă cu PD va însemna moartea politică, a apreciat Kiseliov, un personaj apropiat Kremlinului.

‘Plahotniuc este oligarhul nr. 1 în (Republica) Moldova. Acesta se consideră stăpânul ţării. Al întregii ţări, inclusiv al întregului business din republică, al tuturor ramurilor puterii. În Europa nimeni nu dă mâna cu el, iar partidul său, aşa-zis ”democrat” flutură steaguri albastre (europene) cu steluţe galbene, folosindu-le drept paravan’, comentează Dmitri Kiseliov în cadrul emisiunii sale de duminică, potrivit Jurnal.md.

- Advertisment -

Must Read

Spania vrea să acorde ”concediu menstrual” plătit de stat

0
Guvernul de stânga al Spaniei a prezentat marţi un proiect de lege care prevede acordarea unui ''concediu menstrual'' femeilor care suferă de menstruaţii dureroase, proiectul...