spot_img
29.1 C
București
joi, septembrie 21, 2023
AcasăAnalizeMOSCOVA A ANUNŢAT PRIMĂVARA ARABĂ DIN EUROPA

MOSCOVA A ANUNŢAT PRIMĂVARA ARABĂ DIN EUROPA

-

„Ţările şi naţiunile europene NU ar trebui să fie surprinse,  dacă, să spunem, la anul, în primăvară, apare o masivă mişcare politică islamistă, o primăvară islamică în Europa, care va destabiliza ţările europene şi va consuma energia şi atenţia liderilor europeni, în timp ce Putin va încerca să-şi ducă la capăt proiectele sale neo-imperiale. (…) Să spunem că vor fi anumite mişcări, anumite activităţi chiar în ţările europene”, este declaraţia făcută în noiembrie anul trecut de un fost consilier al lui Vladimir Putin, Andrei Ilarionov, la un post de televiziune polonez. La nici trei luni ceva s-a întâmplat în Europa, mai precis în Franţa. Ce va urma? Cine mută piesele pe tabla de şah şi cu ce scop?

- Reclama -

de ANDREI BĂDIN

Nu există până acum nici o dovadă că atentatele de la Paris au o legătură directă cu Moscova, dar există numeroase indicii care arată că Kremlinul este marele câştigător al unei radicalizări anti-islamiste în Occident. Dar mai întâi să începem povestea de unde începe ea de fapt.

PLANUL LUI ANDROPOV

kgb1972.  Şeful KGB era Iuri Andropov, care pune la cale un plan minuţios de manipulare şi dezinformare; invadarea lumii islamice cu materiale anti americane şi antievreieşti şi crearea unui curent împotriva Israelului şi Statelor Unite ale Americii. Andropov a fost cel care a comandat traducerea în limba arabă a Protocoalelor Înţelepţilor Sionului, broşură antisemită pe care mai apoi a distribuit-o masiv în lumea arabă, inclusiv prin serviciul de spionaj extern român (DIE) cu bune conecţii la vremea respectivă în lumea arabă. În paralel, KGB, Securitatea şi alte servicii secrete comuniste au devenit parteneri ai ţărilor arabe, dar mai ales a organizaţiilor teroriste.

disinformationÎntr-o carte apărută anul trecut în SUA, Dezinformarea, generalul Ion Mihai Pacepa şi Ronald Rychlak, profesor de Drept la Universitatea Mississippi şi consilier al Naţiunilor Unite la Misiunea de la Vatican, dau mai multe exemple ale acţiunilor sovietice de influenţare a lumii arabe împotriva Americii, Israelului şi Occidentului. Ei spun că furia musulmanilor de azi împotriva Americii şi a Occidentului arată că operaţiunea de dezinformare şi manipulare pusă la cale de KGB a avut succes.

CADOU DE CRĂCIUN PENTRU PUTIN

putincraciun7 ianuarie 2015. Prima zi de Crăciun pe rit vechi. Vladimir Putin sărbătoreşte Crăciunul într-un sat la 600 de kilometri de Moscova. Este ora 13.30. La masa de Crăciun, Putin ciocneşte un pahar de vodcă. Un colonel FSB vine şi îi sopteşte la ureche informaţiile despre atentatul de la Paris. Rânjeşte satisfăcut. Ce frumos cadou de Crăciun. FSB-ul, continuatorul KGB-ului, a continuat discret strategia lui Andropov. A întreţinut ura antioccidentală în lumea islamică, dar în acelaşi timp a regândit strategia: cineva trebuie să profite de această ură. Cine oare?

EXTREMA DREAPTĂ DIN OCCIDENT, COLOANA A CINCEA RUSEASCĂ

fnislamRecent, bănci rusești au oferit împrumuturi practic tuturor partidelor extremiste și anti-europene din Uniunea Europeană, precum Hrisi Avghi din Grecia, Vlaams Belang din Belgia, Liga Nord din Italia, Jobbik din Ungaria și Partidul Libertății din Austria. Cel puțin într-unul din cazuri, cel al Frontului Național francez, liderul Mariene Le Pen,  a recunoscut un împrumut de 9 milioane euro  în perspectiva alegerilor din 2017.

„MARELE FRATE DIN EST”

lepenrusia12 iunie anul trecut, într- un buncăr al Ambasadei Federaţiei Ruse la Paris. Icre negre şi vodkă. Mariane Le Pen şi nepoata sa, Marion, proaspăt deputat FN, intră maiestuos în sală sub privirea complice a ambasadorului rus Orlov. A fost pentru prima dată când membri ai familiei Le Pen s-au afişat cu diplomaţi ruşi în post la Paris. Până acum întâlnirile aveau loc departe de ochii opiniei publice, Această alianţă politică poate schimba faţa vechiului Continent, spunea jurnalistul francez Vincent Jauvert. Jurnalistul de la Nouvel Observateur observa că dacă Frontul Naţional ar prelua puterea în Franţa în alianţă cu Rusia istoria Europei se va schimba în favoarea Moscovei. Mariane le Pen este o mare admiratoare a fostului colonel KGB, Vladimir Putin, pe care îl consideră marele frate din Est. Ea spune cu subiect şi predicat că Franţa trebuie să părăsească NATO şi să se alieze militar cu Moscova.

TELEVIZIUNE RUSEASCĂ ÎN FRANŢA

tvrusiaÎn vara lui 2012, în urma unei înţelegeri între Le Pen şi ambasadorul rus la Paris, Orlov, se lansează un post de televiziune prin internet: ProRussia.tv. Prin intermediul ambasadorului rus, postul semnează un contract cu agenţia de ştiri oficială ITAR TASS. Au primit 110.000 de euro pentru primul an şi 300.000 pentru următorul. Rusia a închis însă canalul în aprilie deoarece pregăteşte lansarea unui canal în limba franceză anul acesta cu un buget anual de 20 de milioane euro.

VÂNT ÎN PUPĂ PENTRU FRONTUL NAŢIONAL ŞI MIŞCĂRILE EXTREMISTE DIN EUROPA

În Franţa urmează în martie alegeri regionale. În sondaje, Frontul Naţional era pe primul loc înainte de atentatele teroriste. Iar radicalizarea anti islamistă probabil îi va duce noi adepţi. Anul acesta mai avem alegeri parlamentare în Marea Britanie şi Grecia. În Marea Britanie o victorie a extremei drepte, pe primul loc în sondaje, ar putea declanşa începutul unor mişcări importante în Europa şi redesenarea zonelor geostrategice cu influenţe importante pe termen scurt, mediu şi lung.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img