spot_img
-0.7 C
București
marți, decembrie 5, 2023
AcasăExterne”Monstrul” de la Vatican

”Monstrul” de la Vatican

-

Biserica Catolică trebuie să aibă curajul să se confrunte cu „monstrul” abuzurilor asupra copiilor de către cler, potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului Alessandro Gisotti, citat luni de DPA.

- Reclama -

„Avem nevoie ca toată lumea să facă un efort să privească acest monstru în faţă şi să nu-i fie frică, dacă vrem cu adevărat să îl învingem”, a declarat la o conferinţă de presă Gisotti, prezentând conferinţa Vaticanului din această săptămână în legătură cu abuzurile asupra copiilor.

Speranţa este ca summitul din 21-24 februarie să devină un „punct de cotitură” în eforturile bisericii de a proteja copiii, a afirmat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă cardinalul american Blase J Cupich, care este în comitetul de organizare,

„Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că oamenii sunt făcuţi responsabili şi că va fi transparenţă, deoarece aceste trei elemente vor menţine copiii în siguranţă”, subliniază el.

Papa Francisc a transmis într-un mesaj rostit duminică, cu patru zile înainte de debutul unei reuniuni cruciale pe această temă, că prevenirea actelor de abuz comise asupra minorilor reprezintă o ”provocare urgentă” pentru Biserica Catolică, aminteşte DPA.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img