”Monstrul” de la Vatican

0

Biserica Catolică trebuie să aibă curajul să se confrunte cu „monstrul” abuzurilor asupra copiilor de către cler, potrivit purtătorului de cuvânt al Vaticanului Alessandro Gisotti, citat luni de DPA.

„Avem nevoie ca toată lumea să facă un efort să privească acest monstru în faţă şi să nu-i fie frică, dacă vrem cu adevărat să îl învingem”, a declarat la o conferinţă de presă Gisotti, prezentând conferinţa Vaticanului din această săptămână în legătură cu abuzurile asupra copiilor.

Speranţa este ca summitul din 21-24 februarie să devină un „punct de cotitură” în eforturile bisericii de a proteja copiii, a afirmat la rândul său în aceeaşi conferinţă de presă cardinalul american Blase J Cupich, care este în comitetul de organizare,

„Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că oamenii sunt făcuţi responsabili şi că va fi transparenţă, deoarece aceste trei elemente vor menţine copiii în siguranţă”, subliniază el.

Papa Francisc a transmis într-un mesaj rostit duminică, cu patru zile înainte de debutul unei reuniuni cruciale pe această temă, că prevenirea actelor de abuz comise asupra minorilor reprezintă o ”provocare urgentă” pentru Biserica Catolică, aminteşte DPA.