Europarlamentarul Monica Macovei a câștigat definitiv la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul de calomnie intentat senatorului PSD Dan Șova, după ce acesta a declarat că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost “general de securitate” și “șeful Securității Giurgiu”, transmite Agerpres.

Curtea Supremă a respins miercuri recursul lui Dan Șova și a menținut decizia luată de Curtea de Apel București și Tribunalul București.

Astfel, în octombrie 2013, Tribunalul București a admis în parte acțiunea depusă de europarlamentar și l-a obligat pe Dan Șova să plătească câte 5.000 lei către Monica Macovei și mama acesteia, Silvia Gherghescu, precum și la publicarea pe cheltuiala sa a hotărârii judecătorești în ziarele Jurnalul Național și România Liberă.

Decizia a fost menținută de Curtea de Apel și ÎCCJ iar această din urmă instanță a mai stabilit ca Șova să-i plătească Monicăi Macovei și 4.000 lei reprezentând cheltuieli de judecată.

“Șova a mințit. Am câștigat definitiv procesul cu Șova. Recursul lui a fost respins ca nefondat. Minciunile lui Dan Șova despre tatăl meu au fost sancționate de judecători. Dan Șova a mințit când a spus că tatăl meu ar fi fost ‘general de securitate’ și ‘șeful Securității Giurgiu’. Minciuna lui este cu atât mai gravă pentru că a fost făcută în spațiul public. Dan Șova rămâne astfel un om mincinos, care împroașcă cu noroi fără scrupule și fără rușine”, susține Monica Macovei într-o declarație remisă presei joi.

Monica Macovei l-a dat în judecată pe Dan Șova pentru calomnie în septembrie 2012 și le-a cerut judecătorilor să îl oblige pe senator la plata unor daune morale de 700.000 lei.

Ea susținea că senatorul PSD a afirmat în mai multe emisiuni că tatăl ei, Vasile R. Gherghescu, ar fi fost “general de securitate” și “șeful Securității Giurgiu”.

SCRIE-NE

Nu suntem acum aici. Dar ne poți scrie.

Se trimit datele

©2019 @ optimizare SEO realizata de www.VasPavITConsulting.ro

Log in with your credentials

Ați uitat datele dvs.?