spot_img
13.7 C
București
sâmbătă, martie 25, 2023
AcasăAnalizeMoldova exclude un ajutor militar pentru Ucraina

Moldova exclude un ajutor militar pentru Ucraina

-

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, a exclus posibilitatea acordării unui ajutor militar Ucrainei din partea republicii.

- Reclama -

Şeful Guvernului moldovean a făcut această declaraţie, luni, 18 aprilie, comentând, la cererea jurnaliștilor, informația despre o solicitare a Kievului de a vinde avioanele de vânătoare MIG-29, de care dispune republica. „În ceea ce privește ajutorul militar, există țări mai prospere, cu economii mai stabile, care sunt capabile să ofere un astfel de ajutor. /…/ Noi suntem concentraţi pe sprijinul umanitar şi respectăm sancțiunile din sectorul financiar și bancar pe teritoriul țării noastre” – a declarat Natalia Gavriliţa.

În același timp, ea a refuzat să confirme faptul că partea ucraineană a solicitat ajutor militar. Menţionăm că, în 2010, Republica Moldova a scos la vânzare șase avioane de vânătoare MiG-29, pe care le-a obținut după împărțirea proprietății forțelor armate ale fostei URSS. Nu a fost găsit niciun cumpărător până în prezent pentru acestea. Anterior, în presă au apărut informații conform cărora autoritățile ucrainene ar fi apelat la Republica Moldova cu o cerere de achiziție a acestor avioane.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img