spot_img
29.1 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăhighlightMoise Guran, atacat de fostul coleg de la Europa FM, Vlad Petreanu:...

Moise Guran, atacat de fostul coleg de la Europa FM, Vlad Petreanu: Drumurile se închid mai devreme sau mai târziu

-

Vlad Petreanu, coleg cu Moise Guran la Europa FM până ieri, a comentat pe blog cu scepticism intrarea acestuia în politică, dând exemplul altor foști jurnaliști despre care spune că au sfârșit prin a fi uitați ”de tot”, transmite G4 Media.

- Reclama -

”Teo Trandafir. Eugen Șerbănescu. Ilie Șerbănescu. Ionuț Popescu. Radu Mazăre. Robert Turcescu. Gabriela Firea. Dan Diaconescu. Cristina Țopescu. Or mai fi? Lista jurnaliștilor care au dat gazetăria pe politică e, cu siguranță, mai lungă de-atât, dar pe mulți i-am uitat de tot. Toți aceștia au intrat la un moment dat în politică pe valul propriei popularități. Drumurile celor mai mulți s-au închis mai devreme sau mai târziu – rău, ridicol, penal, anonim, mărunt, dezamăgitor. Câțiva, doar, încă mai supraviețuiesc, sub un potop zilnic de scuipați și înjurături – ah, unde sunt acum vremurile bune de-altădat’, când erau citiți, priviți, ascultați – respectați?”, a scris Vlad Petreanu pe blogul său.

În replică, Moise Guran a scris pe Facebook că ”Politica și jurnalismul au totuși ceva, un singur lucru, dar au ceva în comun, dragă Vlad. Nici una, nici alta nu le faci pentru tine, ci pentru ceilalți. Dacă le faci pentru tine nu le faci bine”.

”În partid, puterea și influența de negociere sunt asigurate, de fapt, doar cu două instrumente: unul e reprezentat de puterea de a împărți bani, mai mult sau mai puțin legal; celălalt este descris de capacitatea de a câștiga alegeri. Deocamdată, Moise nu dispune de niciunul dintre aceste două instrumente. De mâine, Moise nu va mai vorbi cu 300.000 de oameni odată, ci cu câțiva membri de partid, în ședințe interminabile, oameni care nu-i datorează nimic – când spun asta, mă refer la faptul că un nou-intrat în politică nu are o rețea de amici, cunoștințe, colaboratori cu care să fi lucrat ani de zile până atunci și cu care să fi împărțit experiențe, succese și eșecuri. Nu are network, chiar dacă vine la ședință de mâniță cu șeful”, a mai scris Vlad Petreanu.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...