spot_img
11.5 C
București
duminică, martie 3, 2024
AcasăJustitieMohamad Yassin eliberat din arest dupa aproape un an de zile

Mohamad Yassin eliberat din arest dupa aproape un an de zile

-

Medicul Mohamad Yassin, trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, a fost eliberat din arest preventiv și plasat în arest la domiciliu, în urma unei decizii luate de Curtea de Apel București.

Medicul se afla în arest preventiv din 4 aprilie 2015, dosarul pe fond fiind judecat la Tribunalul București.

- Advertisement -

Mohamad Yassin este acuzat de DNA că, în perioada octombrie 2014 — martie 2015, în mod direct și prin intermediul unui complice, Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători suma de aproximativ 2 milioane euro, în schimbul intervenției sale pentru a obține anularea condamnării de 23 de ani închisoare primită de sirianul Omar Hayssam.

Mohamad Yassin a fost denunțat la DNA chiar de către Omar Hayssam, dar și de cei doi intermediari. Medicul a fost apoi reținut de procurori și arestat preventiv pe data de 4 aprilie 2015.

- Advertisement -

„În perioada octombrie 2014 — martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă”, susține DNA.

Numele medicului Mohamad Yassin a apărut și în dosarul Omar Hayssam, fiind împuternicit ca emisar în legătură cu eliberarea jurnaliștilor care au fost răpiți în Irak în anul 2005.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img