spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăAnalizeMoartea lentă a Europei și căderea BASF

Moartea lentă a Europei și căderea BASF

-

Cu doar câteva zile în urmă, cea mai mare companie chimică din lume, BASF, a anunțat că își reduce producția în Europa, închizând o serie de întreprinderi din Germania și renuțând la aproape 2.600 de locuri de muncă, scrie publicația britanică Spiked, într-un articol întitulat ”Moartea lentă a Europei”.

Unul dintre motivele invocate de gigantul german al industriei chimice a vizat explozia prețurilor la resursele energetice, trecând cu vederea alți factori, nu mai puțini importanți. Este vorba, în special, de faptul că, din cauza birocrației exegerate și a impozitelor până la cer, piața europeană a încetat să mai fie competitivă. Pe viitor, clienții europeni vor primi produse chimice din China, Coreea de Sud și SUA.

- Reclama -

Industria europeană este sugrumată de facturile exorbitante la energie electrică și de mormane întregi de hârțoage birocratice,  Cândva, Europa a fost inima inovațiilor și a dezvoltării. De ce, acum, atât de mulți giganți industriali își mută producția în alte părți? se întreabă Spiked. Până la urmă, astăzi nu doar BASF și industria chimică germană, pe care până de curând toată lumea o admira, părăsesc Europa. De asemenea, Volkswagen a anunțat recent că cea mai mare parte a producției sale se va muta din Germania în SUA în viitor.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img