spot_img
27.6 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăDezvaluiriMiza pentru care Popularii europeni acoperă Ungaria lui Viktor Orban și acuză...

Miza pentru care Popularii europeni acoperă Ungaria lui Viktor Orban și acuză România

-

Liderul grupului PPE, Manfred Weber, a transmis, după întâlnirea avută marţi cu premierul Viorica Dăncilă, că este extrem de îngrijorat de situaţia din România şi că a întrebat-o pe Dăncilă despre corupţie şi despre independenţa justiţiei, el arătând că România face paşi înapoi în ceea ce priveşte lupta anticorupţie. „Nu vom negocia în ceea ce priveşte statul de drept”, este mesajul lui Manfred Weber, după întrevederea cu premierul român.

- Reclama -

Weber a apărat recent Ungaria și a acuzat România. Partidul lui Viktor Orban face parte din PPE și are unul din cele mai bune scoruri din Europa ceea ce ar ajuta PPE la viitoare alegeri europarlamentare. În același timp PPE a pierdut sprijinul popular în mai multe țări europene în favoarea partidelor naționaliste și are nevoie ca de aer de popularii maghiari.

Manfred Weber, liderul grupului Partidului Popular European (PPE) din cadrul Parlamentului European, a spus recent cu prilejul unei dezbateri privind situaţia din Ungaria, că în această vară au existat demonstraţii de masă nu la Budapesta, ci la Bucureşti.

Manfred Weber este dorit de Angela Merkel președinte al Comisiei Europene de anul viitor.

„Am avut demonstraţii de masă în această vară nu la Budapesta, ci la Bucureşti. Această violenţă stradală. Preşedintele (României – n.r.) a trebuit să intervină în aceste demonstraţii şi să le ceară profesioniştilor să fie puţin mai atenţi”, a spus Weber în cadrul intervenţiei sale, care a avut loc imediat după cea a premierului ungar Viktor Orban.

„Există un guvern care îşi foloseşte în mod greşit majoritatea pentru a-l proteja pe liderul partidului socialist deja condamnat. Ei (…) au fost de acord să pună subiectul pe agendă în plenara următoare. Şi, din nou, sper că toată lumea este pregătită să lupte împotriva corupţiei în toate aspectele şi doar nu într-un anumit caz specific”, a adăugat Manfred Weber.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...