Mitropolitul romano-catolic de Bucureşti: La ceremoniile de înmormântare pot lua parte ”100, 200, 300 de persoane”

0

Arhiepiscopul-Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, Aurel Percă, a dat asigurări, joi, după întâlnirea reprezentanţilor cultelor cu conducerea Ministerului Sănătăţii, că poate avea loc o celebrare religioasă la înmormântarea persoanelor care au fost infectate cu SARS-CoV-2.

„Familiile pot să ştie că poate avea loc o celebrare religioasă. Cum s-a specificat, celebrările liturgice nu sunt adunări publice, deci este permisă o participare a credincioşilor cu respectarea regulilor de distanţare. Bineînţeles că sunt multe biserici sau capele care sunt neîncăpătoare şi în acest caz o parte (a apropiaţilor defunctului – n.r.) poate să rămână afară”, a spus Percă.

El a menţionat că va fi respectată „demnitatea persoanei prin îmbrăcare, cu un eventual control din partea familiei, care poate să aibă acces”.

Monseniorul Percă a adăugat că, în limita participării la adunările publice, la ceremoniile de înmormântare pot lua parte „100, 200, 300 de persoane”.a ceremoniile de înmormântare pot lua parte „100, 200, 300 de persoane”.