spot_img
31.7 C
București
luni, august 8, 2022
AcasăDezvaluiriMitropolitul Banatului în Covasna și Harghita: Acest spaţiu va fi şters de...

Mitropolitul Banatului în Covasna și Harghita: Acest spaţiu va fi şters de pe harta României

-

Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan, a participat miercuri, la Izvoru Mureşului, la manifestările prilejuite de aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, pe care a condus-o timp de 20 ani, şi şi-a exprimat tristeţea că pentru acest spaţiu nu a fost elaborată o strategie de păstrare a identităţii şi culturii româneşti.

- Reclama -

„Cu durere şi cu tristeţe trebuie să vă spun că, în afară de iniţiativa înfiinţării Episcopiei în 1994, nu am văzut, timp de 20 ani, o strategie a autorităţilor de stat române referitoare la acest spaţiu românesc, (…), ci tot timpul a trebuit să plecăm undeva, pe malurile Dâmboviţei, tot cerşind, tot cerşind câte ceva: nişte bani pentru o manifestare, nişte lucruri în domeniul culturii, dar încă nu a fost cineva din autorităţile române care să pună pe hârtie o strategie de păstrare a identităţii şi culturii româneşti în acest spaţiu. Fără cultură românească, acest spaţiu va fi şters de pe harta României. De aceea vă îndemn – şi îl rog pe Dumnezeu să vă ajute – să ţineţi harta României întreagă, aşa cum am primit-o de la înaintaşi”, a spus mitropolitul Banatului la simpozionul care a avut loc la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” de la Izvoru Mureşului.

Mitropolitul Ioan Selejan i-a îndemnat pe cei prezenţi să îi atragă pe tineri către activităţile religioase şi culturale din zonă, pentru a prelua ştafeta de la generaţia care a pus bazele înfiinţării Episcopiei ortodoxe.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...