spot_img
6.1 C
București
vineri, decembrie 9, 2022
AcasăIașiMitropolia Moldovei și Bucovinei: Lăsați pelerinii care nu au certificat verde noaptea...

Mitropolia Moldovei și Bucovinei: Lăsați pelerinii care nu au certificat verde noaptea la raclă

-

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei cer autorităţilor să nu interzică accesul la Catedrala Mitropolitană din Iaşi, pe parcursul nopţii, în cazul pelerinilor care nu deţin certificat verde, preoţii precizând că „este mai logic ca oamenii să fie lăsaţi noaptea să ajungă la raclă, pentru că rândul este mic şi nu se creează aglomeraţie”.

- Reclama -

Preotul Constantin Sturzu, purtătorulul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei (MMB), a declarat că noaptea trecută au existat cazuri când pelerini care nu deţineau certificatul verde nu au fost lăsaţi de forţele de ordine să ajungă la Catedrala Mitropolitană din Iaşi pentru a se închina la sfintele moaşte ale Cuvioasei Parascheva. Autorităţile au restricţionat deplasarea persoanelor în municipiul Iaşi, în intervalul 20.00-05.00, după ce rata de incidenţă a depăşit opt cazuri la mia de locuitori.

„În momentul când vine un pelerin noaptea, nu are acel certificat verde şi nu este lăsat să intre la catedrală, el şi cu alţi pelerini creează aglomeraţie pe străzile Iaşiului. Acel pelerin aşteaptă să se facă ora cinci dimineaţa, apoi se aşează la un rând care e mult mai mare ziua. La plecare, el aglomerează oraşul. Este mai logic să fie lăsaţi noaptea să ajungă la raclă, pentru că rândul este mic şi nu se creează aglomeraţie”, a afirmat preotul Constantin Sturzu.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img