spot_img
14.8 C
București
duminică, mai 19, 2024
AcasăhighlightMitropolia Ardealului admite contestația lui Pomohaci la excluderea din BOR

Mitropolia Ardealului admite contestația lui Pomohaci la excluderea din BOR

-

Contestaţia lui Cristian Pomohaci la excluderea din preoţie întruneşte condiţiile de admisibilitate, au decis, miercuri, reprezentanţii Mitropoliei Ardealului, iar ÎPS Laurenţiu a dispus înscrierea cererii de apel în registrul de judecată al Consistoriului Mitropolitan.

Potrivit unui comunicat al Mitropoliei Ardealului, în conformitate cu prevederile Regulamentului Autorităţilor Canonice Disciplinare şi al Instanţelor de Judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, cererea de apel împreună cu dosarul de fond, care a stat la baza emiterii hotărârii de caterisire, au fost studiate de către inspectorul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului.

- Advertisement -

„După analizarea elementelor de formă şi de fond, s-a constatat că cererea întruneşte condiţiile de admisibilitate, iar, la propunerea scrisă a inspectorului eparhial, Mitropolitul Ardealului a dispus înscrierea cererii de apel în registrul de judecată al Consistoriului Mitropolitan. De la data înscrierii cererii de apel, în termen de maxim 30 de zile, va avea loc şedinţa de judecată a Consistoriului Mitropolitan”, arată reprezentanţii Mitropoliei Ardealului.

Potrivit sursei citate, Consistoriul Mitropolitan, ca „instanţă disciplinară şi de judecată pentru recursurile clericilor de mir din eparhiile sufragane mitropoliei sancţionaţi cu destituirea din slujirea clericală, pentru apelurile împotriva hotărârilor de caterisire” [art. 55 (1) din Regulament], este formată exclusiv din preoţi: 1 preşedinte, 4 membri titulari, 2 supleanţi şi 1 grefier, aprobaţi de Sinodul Mitropolitan pentru un mandat de 4 ani.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img