spot_img
-0.1 C
București
vineri, decembrie 8, 2023
AcasăDezvaluiriMisterul vizitei lui Iohannis la Patriarh

Misterul vizitei lui Iohannis la Patriarh

-

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat la B1 , marţi seară, că preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită privată patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, cei doi având o discuţie legată de manifestările organizate cu prilejul centenarului Marii Uniri şi de sfinţirea Catedralei Naţionale.

Explicația a stârnit rumoare deoarece șeful statului nu are atribuții privind sfințirea Catedralei.

Potrivit unor surse confidențiale contactate de FLUX 24, președintele Klaus Iohannis i-ar fi solicitat Patriarhului o invitație oficială pentru Papa Francisc de a vizita România anul viitor.

Iohannis ar dori să transmită această invitație săptămâna viitoare când se va afla la summitul UE de la Roma când dorește să aibă o întrevedere cu Papa.

Conform surselor FLUX 24, Papa ar dori să viziteze România în 2018.

Condiția pentru o eventuală acceptare a vizitei de către Sfântul Părinte este o invitație oficială din partea Patriarhului Daniel.

În timpul manifestațiilor #rezist, Radio Vatican a confirmat intenția Papei de a vizita R9mânia, afirmând că situația actuală de la București complică situația.

CITIȚI ȘI: Radio Vatican: Situația din România ”complică inutil și pe nedrept” o vizită a Papei

Președintele ar dori ca Papa să participe la unele din festivitățile prilejuite de Centenarul Unirii, spun sursele FLUX 24.

Acesta ar fi unul din punctele strategiei lui Iohannis pentru alegerile prezidențiale, au subliniat aceleași surse.

Deocamdată Patriarhia nu a confirmat oficial lansarea acestei invitații.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img