spot_img
26.1 C
București
duminică, octombrie 1, 2023
AcasăAnalizeMisterul pesediștilor din poligonul SPP

Misterul pesediștilor din poligonul SPP

-

Președintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Iulian Dumitrescu, a declarat că nu a existat o invitație din partea SPP adresată membrilor Comisiei pentru vizitarea vreunui poligon în data de 14 noiembrie, când ar fi trebuit să se dezbată proiectul de lege privind achiziționarea rachetelor Patriot.

- Reclama -

„În urma informațiilor vehiculate în spațiul public de președintele Camerei Deputaților, liderul PSD Liviu Dragnea, mă simt nevoit să precizez următoarele: Pe adresa Comisiei de apărare din Senat nu a fost transmisă vreo invitație din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care să se suprapună cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie 2017 în care ar fi trebuit luat în dezbatere proiectul de lege pentru realizarea ‘Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol’ aferentă programului de înzestrare esențial ‘Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)’„, afirmă Dumitrescu, potrivit unui comunicat transmis, marți, AGERPRES.

El a subliniat că „nici reprezentanții PNL în Comisia de apărare nu au primit, în mod individual, vreo invitație în sensul celor afirmate de Liviu Dragnea”.

„De asemenea, nu ne-a fost clarificat nici până la acest moment motivul absenței în bloc a reprezentanților PSD-ALDE, membri în Comisia de Apărare, de la ședința menționată. Apreciez faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, inventează justificări pentru a masca o decizie politică reprobabilă, luată la acel moment. În ceea ce privește interpretarea dată acestui gest consider elocvente precizările ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, făcute în urma întâlnirii cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson”, adaugă Dumitrescu, citat în comunicat.

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la ședința în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziția rachetelor Patriot pentru că au fost invitați la un poligon de tir al SPP, a declarat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al social-democraților, care a precizat că nu „crede în coincidențe”.

El a adăugat că acest lucru i-a fost comunicat la reuniunea CExN al PSD de președintele executiv al partidului, Niculae Bădălău, dar ar dori să se lămurească mai bine asupra acestei situații după ce ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a dat luni o serie de detalii asupra discuției avute la București cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img