spot_img
6 C
București
miercuri, decembrie 6, 2023
AcasăDezvaluiriMISTERUL INCENDIULUI DE LA ARHIVA BĂNCILOR și Familia Adamescu

MISTERUL INCENDIULUI DE LA ARHIVA BĂNCILOR și Familia Adamescu

-

In depozitele din localitatea ilfoveana Darasti, care ard de mai bine de 48 de ore si care apartin companiei Global Archive Management, printre documentele de la mari banci si corporatii se aflau depozitate si cele de la Astra Asigurari SA, inca de pe vremea cand aceasta era monitorizata de firma de audit financiar KPMG, scrie Romania libera

Global Archive Management se lăuda acum un an că a achiziționat un sistem prin care poate stinge un incendiu în 5 minute.

CITIȚI ȘI: MISTER: Cum a luat foc arhiva băncilor de lângă București unde un incendiu se stinge în 5 minute

Potrivit ziarului citat, incendiul survine exact in momentul in care familia Adamescu depune probele la Tribunalul International de Arbitraj de la Washington (ICSID) in procesul intentat statului roman. Romania libera aminteste ca, in iulie 2016, Dan Adamescu si fiul sau, Alexander Bogdan Adamescu, au intentat un proces statului roman la ICSID, cea mai cunoscuta instanta internationala de arbitraj comercial.

„La ora depunerii de probe la ICSID, atât de către statul român, cât şi de către compania olandeză prezidată de Alexander Adamescu, probe de importanţă capitală se pare că au ars în incendiul încă nestins de la Dărăşti. De fapt, în acel loc s-a aflat întreaga arhivă a Astra Asigurări încă de pe vremea auditării sale de către compania KPMG”, scrie România Liberă.

Compania Global Archive Management (GAM) este specializata in depozitarea arhivelor pe hartie si in format electronic ale companiilor.

Este cea mai mare arhivă de informații bancare, IFN, asigurări şi chiar retail, în special FMCG. 

Compania s-a lăudat în presă acum un an că ar deține cel mai performant sistem de stingere al incendiilor. 

După două minute şi jumătate de la declanşarea alarmei, gazul începe să umple incinta în care se găsesc documentele, iar după cel mult cinci minute de la declanşarea sistemului, sursa de foc este stinsă, scria Adevărul.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu (foto), declara, într-un interviu, că pentru a proteja cei aproximativ 75.000 de metri lineari de documente din depozitele pe care le are, compania a investit aproximativ 400.000 de euro în montarea unui sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert.

În total, 20.000 de metri cubi de documente, adică peste 220 de kilometri liniari de arhivă, afirma Ştefan Ecxarcu despre depozitele de arhivare.

Un sistem antiincendiu importat din Olanda ar putea fi salvator pentru tonele de documente din arhivele de stat şi ale companiilor particulare, dacă ar fi cuprinse de flăcări. Poate stinge orice vâlvătaie în mai puţin de cinci minute şi este inofensiv pentru oameni. Costă însă o mică avere, aşa că puţini şi-l permit în România, susținea Ştefan Ecxarcu la Digi 24.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img