spot_img
24.1 C
București
duminică, august 14, 2022
AcasăAnalizeMisterul avionului aterizat la o bază rusească din Siria: OFICIAL NU EXISTĂ

Misterul avionului aterizat la o bază rusească din Siria: OFICIAL NU EXISTĂ

-

În programul de zboruri, la sosiri, de pe aeroportul din Damasc nu figurează avionul despre care Ministerului Apărării rus susţine că venea de la Teheran şi care ar fi fost la un pas de a fi doborât de antiaeriana siriană în timp ce riposta la un atac israelian, scrie vineri publicaţia Novaia Gazeta, în urma unei anchete jurnalistice.

- Reclama -

Din versiunea expusă de Ministerul Apărării rus rezultă că avionul urma să aterizeze pe aeroportul din Damasc în jurul orei locale 01:00, notează Novaia Gazeta, ai cărei jurnalişti au realizat verificări în urma cărora a reieşit că niciun zbor de la Teheran nu figurează în programul de zboruri sosiri de la miezul nopţii până la 04:00 ora locală. Mai există posibilitatea să fi fost un zbor charter, însă chiar şi aşa sosirea acestuia trebuia să fie trecută în program.

Astfel, notează publicaţia rusă, aeronava Airbus-320, care efectua un zbor de la Teheran la Damasc cu 172 de persoane la bord, aşa cum susţine instituţia de apărare rusă, nu era aşteptată pe aeroportul din capitala siriană.

Armata rusă a acuzat vineri Israelul că s-a folosit de o aeronava Airbus-320 cu 172 de pasageri la bord ca scut uman pentru a scăpa de o ripostă siriană la bombardamentele în apropierea aeroportului din Damasc.

Ministerul rus al Apărării a declarat că avioane de vânătoare F-16 israeliene au bombardat cu rachete ‘sol-aer’ o suburbie a Damascului după ora 02:00 când un Airbus-320 se pregătea să aterizeze pe aeroportul din capitala siriană, provocând o ripostă antiaeriană din partea armatei siriene, conform unui comunicat al ministerului, citat de AFP şi Novaia Gazeta.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...