spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
Acasă#AtacuriGermaniaMisterele atacului cu minim 12 morți de la un târg de Crăciun...

Misterele atacului cu minim 12 morți de la un târg de Crăciun din Berlin

-

Reprezentanții firmei poloneze de transport căreia îi aparține camionul care a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din Berlin au pierdut legătura cu șoferul luni în jurul orei 14:00 GMT, transmite agenția France Presse.

- Reclama -

UPDATE: Poliția germană a crescut, marți dimineața, la 12, numărul celor care și-au pierdut viața luni seara după ce un camion a intrat într-un târg de Crăciun la Berlin lovind numeroși vizitatori, transmit agențiile internaționale de presă.

- Advertisement -

Poliția germană a anunțat însă că în camion s-ar fi găsit cadavrul unui polonez, iar șoferul ar fi fost arestat, dar nu a fost precizată identitatea acestuia.

Totodată, polițiștii germani, citați de DPA, scriu pe Twitter că suspectează că vehiculul care a intrat în târgul de Crăciun de la Berlin ar fi fost furat de pe un șantier de construcții din Polonia.

- Advertisement -

Patronul companiei de transport, Ariel Zurawski, a declarat luni pentru AFP că șoferul îi este văr, că se cunosc de mici și că are toată încrederea că bărbatul nu ar fi comis niciodată un asemenea act. Zurawski a mai spus că de mai multe ore șoferul nu mai dăduse niciun semn.

2w993qhighc0-bild-1

„Am pierdut contactul cu el luni după amiază. Nu știu ce a pățit. E vărul meu, îl știu din copilărie, garantez pentru el”, a declarat patronul firmei de transport.

Un alt reprezentant al firmei, Lukasz Wasik, a declarat, pentru AFP, că legătura cu șoferul s-a pierdut în jurul orei 14:00 GMT. „Nu știm ce a pățit, dacă a fost răpit, ucis, nu știm nimic. Ultima oară când am vorbit la telefon cu el a fost luni dimineața pe la 08:00 sau 9:00”, a spus Wasik.

Camionul transporta 25 de tone de produse metalurgice provenind din Italia și care urmau să fie descărcate la Berlin. „Firma care trebuia să preia încărcătura nu a putut face recepția și șoferului i s-a spus să revină marți dimineața. Noi i-am zis să aștepte undeva prin Berlin”, a mai declarat Lukasz Wasik.

Purtătorul de cuvânt al Poliției germane a confirmat că autovehiculul implicat în incident este înmatriculat în Polonia, indică Reuters. La rândul său, ministrul german de Interne a spus că suspectul arestat este, după toate probabilitățile, cel care s-a aflat la volan în timpul comiterii atacului. 

Identitatea acestuia nu e cunoscută.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img