spot_img
-1.1 C
București
luni, decembrie 23, 2024
AcasăDezvaluiriMISTER: Cum a luat foc arhiva băncilor de lângă București unde un...

MISTER: Cum a luat foc arhiva băncilor de lângă București unde un incendiu se stinge în 5 minute

-

Vineri seară a luat foc unul din cele mai mari depozite de arhivă din România, în Dărăști, județul Ilfov. Hala are 1.000 de metri pătraţi, o înălţime de 15 metri şi comunică cu altă hală. Compania s-a lăudat în presă acum un an că ar deține cel mai performant sistem de stingere al incendiilor. 

- Reclama -

UPDATE: Incendiul care a cuprins ieri un depozit cu documente din judeţul Ilfov nu a fost încă stins, la aproape 20 de ore de la declanşare.

- Advertisement -

Interesante sunt mai multe detalii privind locația unde a avut loc incendiul.

Este cea mai mare arhivă de informații bancare, IFN, asigurări şi chiar retail, în special FMCG. 

- Advertisement -

Depozitul cuprins de incendiu aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor.

Compania s-a lăudat în presă acum un an că ar deține cel mai performant sistem de stingere al incendiilor. 

După două minute şi jumătate de la declanşarea alarmei, gazul începe să umple incinta în care se găsesc documentele, iar după cel mult cinci minute de la declanşarea sistemului, sursa de foc este stinsă, scria Adevărul.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu (foto), declara, într-un interviu, că pentru a proteja cei aproximativ 75.000 de metri lineari de documente din depozitele pe care le are, compania a investit aproximativ 400.000 de euro în montarea unui sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert.

În total, 20.000 de metri cubi de documente, adică peste 220 de kilometri liniari de arhivă, afirma Ştefan Ecxarcu despre depozitele de arhivare.

Un sistem antiincendiu importat din Olanda ar putea fi salvator pentru tonele de documente din arhivele de stat şi ale companiilor particulare, dacă ar fi cuprinse de flăcări. Poate stinge orice vâlvătaie în mai puţin de cinci minute şi este inofensiv pentru oameni. Costă însă o mică avere, aşa că puţini şi-l permit în România, susținea Ştefan Ecxarcu la Digi 24.

 

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img