spot_img
32.1 C
București
joi, iunie 20, 2024
AcasăAnalizeMișcări la OMV

Mișcări la OMV

-

OMV, companie parțial deținută de stat, își schimbă cursul și vrea acum să se concentreze mai mult pe produse chimice. Acum, filiala de gaze OGMT este scoasă la vânzare. După cum relatează Ö1-Morgenjournal, acesta lucrează în prezent cu o firma de consultanță în management. Acesta are ca scop enumerarea modului în care companiile din portofoliu pot asigura mai bine aprovizionarea cu gaze a Austriei. Șeful OMV, Alfred Stern, propune acum naționalizarea subsidiarei de comercializare a gazelor OGMT, potrivit unor articole din “Kurier” și “DiePresse” citate de Ziarul Românesc din Austria.

OMV a făcut enorm de mult pentru aprovizionare, a spus el. Cu toate acestea, OMV deținea o cotă de piață de numai 45% și, fiind o companie parțial deținută de stat, nu putea să depășească această cotă din motive de concurență și din cauza legislației privind societățile pe acțiuni, a declarat Stern pentru Kurier. 

- Advertisement -

“OMV nu poate acoperi întreaga Austrie și nu are un mandat de aprovizionare. Pentru aceasta, este nevoie de o companie națională de comercializare a gazelor naturale care să reunească toate activitățile de pe piață.” Iar OGMT, cu expertiza și competența sa, ar fi o bună bază pentru acest lucru. Compania comercializează gazele proprii ale OMV din Norvegia și Austria și aprovizionează clienții grupului.

Stern vrea să separe OMV Gas Marketing & Trading de grup și să o transfere la stat, a declarat managerul pentru “Presse”. În acest fel, securitatea aprovizionării ar fi 100% în mâinile austriecilor.

Potrivit “Kurier”, contractele pe termen lung cu compania rusă Gazprom se derulează, de asemenea, prin OGMT. Potrivit lui Stern, dacă statul ar trebui să preia sau nu aceste contracte este o chestiune legată de modul în care sunt structurate. Contractele cu Gazprom reprezintă “o problemă specială”. OGMT nu poate fi oferită Austriei ca un cadou, “trebuie să fie tratată în mod corespunzător”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img