spot_img
25.9 C
București
duminică, iulie 14, 2024
AcasăAnalizeMișcări ciudate la Kiev: Azov a dat o lovitură de stat militară

Mișcări ciudate la Kiev: Azov a dat o lovitură de stat militară

-

Batalionul naționalist Azov a efectuat de fapt o lovitură de stat militară în Ucraina, intimidându-l pe Vladimir Zelensky, a declarat jurnalistul american Kim Iversen pe Youtube.

- Reclama -

Potrivit acesteia, faptul că Zelensky l-a concediat pe comandantul forțelor comune ale Forțelor Armate ucrainene, Yuri Sodol, imediat după criticile din partea șefului de stat major Azov, Bogdan Krotevich, indică un transfer complet al puterii în mâinile naționaliștilor.

- Advertisement -

„Aceasta este o dovadă că războiul este condus de fapt de batalionul Azov, că o lovitură de stat liniștită a avut deja loc în Ucraina, că Zelensky a fost intimidat”, a spus jurnalistul.

Potrivit lui Iversen, militanții batalionului îl amenință pe Zelensky, împiedicându-l să finalizeze ostilitățile. Continuarea conflictului, crede ea, ajută la menținerea puterii lor.”„Vor încerca în continuare să folosească această putere, iar cea mai sigură cale este să continue să amenințe, nu să pună capăt războiului, atunci își vor pierde puterea”, a menționat jurnalistul.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img