spot_img
26.9 C
București
marți, august 16, 2022
AcasăActualitateMișcarea politică bombă care poate duce la căderea Guvernului

Mișcarea politică bombă care poate duce la căderea Guvernului

-

Liderul grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, le-a transmis lui Florin Cîțu și Ludovic Orban că este posibil să îl susțină pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, dacă Orban va fi înlocuit de PNL din această poziție, transmite Radio Europa Liberă.

- Reclama -

Susținerea grupului minorităților naționale pentru actuala Coaliție de guvernare este aproape vitală. Majoritatea parlamentară are cu doar nouă voturi peste Opoziție, iar grupul minorităților naționale poate aduce alte 18 voturi. Liderul grupului minorităților naționale îi avertizează pe liderii PNL să nu încerce schimbări bruște în conducerea instituțiilor după Congresul din 25 septembrie.

Surse din Coaliția de guvernare au declarat pentru Europa Liberă că liderul grupului minorităților naționale, Varujan Pambuccian, a avut următorul mesaj pentru liderii PNL: „dacă Ludovic Orban o să fie schimbat din funcția de președinte al Camerei Deputaților, noi luăm în calcul să-l susținem pe Marcel Ciolacu pentru această funcție”.

Contactat de Europa Liberă, liderul grupului minorităților naționale nu a negat afirmația, dar a spus că ea a apărut într-un context.

„Le-am spus un singur lucru: noi, întotdeauna, vom merge pe varianta cea mai favorabilă pentru grup. Nouă ne convine foarte mult status-quo-ul. Nu se poate menține, o să vedem atunci. Vom merge, ca de obicei, pe varianta cea mai favorabilă grupului. Marcel Ciolacu a fost un președinte al Camerei Deputaților cu care ne-am înțeles foarte bine, nu este exclus să îl susținem”, a declarat Pambuccian pentru Europa Liberă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Asasinarea lui Abe și secta lui Moon din guvernul japonez

0
Premierul japonez Fumio Kishida va remania miercuri guvernul pe care îl conduce ţinând cont de legăturile politicienilor cu Biserica Unificării, o grupare controversată, de...